Recept na cukroví, které nesmí na našich českých vánočních stolech chybět. Zlatá klasika ???? Upečte si tyhle výborné vanilkové rohlíčky. Dobrou chuť.
INGREDIENCE:
300 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
200 g másla
100 g mandlí, oloupaných a mletých
2 žloutky
150–200 g moučkového cukru smíchaného s vanilkovým cukrem (na obalování)
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Na vál do prosáté mouky přidáme 50 g moučkového cukru, 100g mletých mandlí, 2 žloutky a změklé máslo.
2. Zpracujeme těsto a vytvarujeme z něj váleček. Zakryjeme nebo zabalíme do potravinářské folie a necháme uležet v chladu nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc.
3. Moučkový cukr a vanilkový cukr společně promícháme v míse.
4. Troubu předehřejeme na 180°, plech vyložíme pečícím papírem.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
5. Těsto rozdělíme na kousky, vytvarujeme z něj menší krásně zahnuté rohlíčky. Hotové rohlíčky klademe na pečící papír a pečeme při 180 st. asi 8 – 10 minut, podle velikosti rohlíčků.
6. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Množství: 2 plechy
Doba přípravy: 45 minut
Dobrou chuť!
Další recepty
Foto: sweet-kitchen.blogspot.com
Dorty – inspirativní fotogalerie
Publikováno: 10. 12. 2011, Autor: