Obohaťte letos svoji tabuli o něco nového, co vaše hosty rozhodně nenechá chladnými. Naopak, nejspíš se po tom jen zapráší. Alespoň takovou zkušenost má paní Jitka Šedivá z Dolní Stropnice se svou její výtečnou pikantní pomazánkou s názvem sloní mls. „Je to jednoduchá příprava a pomazánka se hodí na všechny možné příležitosti a oslavy. Je v ní trochu chilli, takže je lehce pikantní,“ popsala svůj recept na sloní mls Láďovi Hruškovi.
Co je na sloní mls budeme potřeba
- 360 g měkkého salámu
- 1 malá sklenice okurek
- 2 cibule
- 1 lžíce oleje
- 4 kostky cukru
- ½ lžíce octa
- 80 g rajčatového protlaku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- ½ lžičky mletého chilli
- 150 g majonézy

Jak při přípravě sloního mlsu postupujeme
1. krok: nakrájíme salám, cibuli a okurky
Najemno nakrájíme salám, cibuli a okurky a nasypeme do větší misky.

2. krok: připravíme si dresink
V kastrůlku smícháme olej, ocet, hořčici, protlak, cukr a chilli a krátce povaříme na mírném ohni, tak aby se všechny suroviny pěkně propojily.

3. krok: vše důkladně promícháme
Hotový dresink nalijeme do mísy k pokrájeným ingrediencím a důkladně promícháme. Vložíme do lednice, kde necháme vychladnout.

4. krok: nakonec vmícháme majonézu
Na závěr vmícháme majonézu. Servírujeme namazané na pečivu nebo jako salát.

Publikováno: 27. 12. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška