Vánoční cukroví bez pečení je šancí pro všechny, kteří předvánoční pečení nestíhají a ze všeho nejvíc jim chybí čas. Nepečené cukroví má mnoho výhod. Těmi hlavními jsou bezesporu úspora času a energie, ale taky prostor pro fantazii, jak při výrobě hmoty, tak následně při jejím zpracování. Máme pro vás rychlé recepty na lanýžové pralinky z ricotty nebo tvarohové kuličky.
Rychlé kokosové kouličky
Co na kokosové kouličky potřebujete
- 200 g měkkého tvarohu
- 1 lžíce medu
- ½ lžičky vanilkové tresti
- 200 g strouhaného kokosu
- 1 šálek loupaných mandlí
Jak při přípravě kokosových kouliček postupovat
V míse smíchejte tvaroh s medem, vanilkovou trestí a polovinu kokosu - v případě, že se vám hmota zdá příliš řídká, přidejte víc kokosu. Do středu každé kouličky vtlačte 1 mandli. Nakonec kouličky obalte ve zbylém kokosu. Obalené kouličky dejte ztuhnout do ledničky.
Lanýžové pralinky z ricotty
Co na lanýžové pralinky potřebujete
- 200 g másla
- 140 g cukru
- 500 g ricotty
- 200 g bílé čokolády
- 150 g strouhaného kokosu
Jak při přípravě lanýžových pralinek postupovat
Máslo a cukr vyšlehejte pěny, přidejte ricottu La Formaggeria Gran Moravia, najemno nasekanou bílou čokoládu a hrst strouhaného kokosu. Vše pečlivě promíchejte, až vznikne hladká, konzistentní hmota. Nechte ji nejméně na 2 hodiny v lednici vychladit. Potom z hmoty vytvořte kuličky a obalte je ve zbytku kokosu.
Tvarohové kuličky v čokoládě
Co na tvarohové kuličky potřebujete
- 100 g čokolády na vaření
- 540 g tvarohu
- 2- 3 lžíce mléka
- 100 g sušených meruněk
- 60 g nasekaných vlašských ořechů
Jak při přípravě tvarohových kuliček postupovat
Do mixéru vložte ořechy, nakrájené sušené meruňky a důkladně rozmixujte dohladka. Jemný tvaroh La Formaggeria Gran Moravia utřete vidličkou, přidejte směs oříšků a meruněk a znovu mixujeme dohladka. Z tvarohové hmoty tvarujte kuličky, které dejte na několik hodin do ledničky vychladit. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte trochu mléka a umíchejte hladkou polevu. Tvarohové kuličky namáčejte v čokoládě a rozležte na mřížku. Nechte ztuhnout.
Publikováno: 19. 12. 2018, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce