Kupujete balené sýry na bílých potravinových táccích? Tak nevyhazovat! Jsou totiž skvělým materiálem na roztomilé vánoční anděly. Pojďte se s námi pustit do tvoření veselé dekorace. Recyklace tácků od sýru je hravá, jednoduchá a nenáročná na čas.
Co na vánoční anděly potřebujeme
- tácky od sýrů
- párátka
- nůžky
- zlaté a stříbrné stužky
- disperzní lepidlo
- zlaté a stříbrné hvězdičky na hlavičku
- silnější nit nebo provázek na zavěšení

Jak při tvoření vánočních andělů postupujeme
1. krok: připravíme si šablonu
Nakreslíme si podle fotky a vystřihneme kulatou šablonu a párátkem ji obkreslíme na perfektní čistý tácek. Párátkem proto, aby nám tužka bílý tácek neumazala.

2. krok: vystřihneme jednotlivé díly
Kruh vystřihneme a podle šablony rozstřihněte na tři díly. Tělo, křídlo a z jednoho menšího dílu hlavičku.

3. krok: díly ozdobíme zlatou nebo stříbrnou stužkou
Na křídlo a tělíčko nalepíme opatrně zlatou nebo stříbrnou stužku, na hlavičku andílka hvězdičku. Lepidlo necháme důkladně uschnout.

4. krok: anděla slepíme dohromady
Andílka vytvoříme tak, že všechny díly slepíme dohromady (viz foto). A nakonec přilepíme silnější nit na zavěšení.

Publikováno: 9. 12. 2018, Autor: Hana Hořáková , Profil autora: Hana Hořáková