Milionová polévka je pokrm, který dobře znaly už naše babičky. A proč se jí tak říká? Přidávaly totiž na její zahuštění krupici a jejích zrníček klidně mohlo být milion. Láďa místo ní sice použije zdravější celozrnný kuskus, takže tam zrníček možná nebude milion, ale chutnat milionově určitě bude i tak.

Suroviny na milionovou polévku:
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 3 lžíce másla
- petrželová nať
- 1 vejce
- hrst kuskusu
- sůl a pepř
- 1 l vody


Zeleninu na milionovou polévku nejprve očistěte, tedy oloupejte a zbavte nehezkých konců, a pak ji nastrouhejte na hrubém struhadle klidně přímo do hrnce, ve kterém se bude vařit.

Do hrnce k zelenině přidejte máslo a postavte ho na rozehřátou plotýnku. Zeleninu restujte 3-5 minut do doby, než bude hezky do zlatova opečená a také měkká.

Nyní můžete zalít 1 l vody (nebo vývarem, pokud ho máte po ruce), vše zamíchejte, přidejte velkou špetku soli a hrnec přiklopte poklicí. Polévku nechte vařit zhruba 10 minut.

Kuskus je skvělý nejen chuťově, ale také pro svou rychlost přípravy. Hrstku ho vhoďte do polévky asi po 5 minutách vaření. Zbylých 5 minut mu bude stačit k uvaření doměkka.

Jednou z posledních surovin je vejce. Rozšlehejte ho v misce nebo hrnečku a těsně před koncem vaření ho vlijte do polévky. Nakonec ještě přidejte nasekanou petrželovou nať a můžete si pochutnávat.
Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky
Publikováno: 14. 1. 2023, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová