Chcete si upéct něco jednoduchého, na co nebude potřeba mnoho surovin? Pak zkuste šlehačkové rohlíčky, na které budete potřebovat jen 3 věci, co máte určitě doma ve spíži a ledničce. Dobrota k odpolední kávě budete hotová během chvíle.
Na šlehačkové rohlíčky si nachystejte:
- 250 g hladké mouky
- 125 g rostlinného tuku
- 100 g smetany ke šlehání
- špetku soli
Na náplň do rohlíčků budete potřebovat:
- 1 balíček měkkého tvarohu, ne ve vaničce
- citronovou kůru
- 1 lžíci vanilkového pudinku
- 1 lžíci vanilkového cukru
- 1 lžíci rumu
- kompotované broskve
Všechny suroviny si odměřte, dejte je na vál nebo do mísy a vypracujte těsto. Práci při zadělávání těsta za vás může zastat také robot. Hotové těsto rozdělte na 4 díly.
Nyní si připravte náplň do rohlíčků. V míse smíchejte tvaroh s citronovou kůrou, lžící pudinku, vanilkového cukru a rumu. Kompotované broskve nechte okapat a nasekejte na malé kousky. Nahradí v tvarohové náplni rozinky. Broskve přimíchejte do tvarohové směsi.
Vál posypte moukou. Z jednoho dílu těsta válečkem vyválejte kruh tloušťky zhruba 3 mm, který nožem nebo rádýlkem rozdělte na 8 dílů.
Na každý trojúhelníček těsta dejte kousek náplně a zamotejte směrem ke špičce. Zpracujte stejně všechny díly těsta, mělo by vám tak vzniknout 32 rohlíčků.
Šlehačkové rohlíčky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Ten vložte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte zhruba 30 minut. Nakonec posypejte moučkovým cukrem a pochutnejte si na nich třeba u odpolední kávy.
Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky
Publikováno: 9. 12. 2022, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová