Perník je tradiční dezert, proto na něj existuje celá řada receptů - většinou takových, které se v rodinách dědí z generace na generaci. Ale ochutnali jste už takový, který je tak nadýchaný jako andělská křídla?
																							I když vám chceme dnes představit perník trochu neobvyklý a neobyčejně lahodný, jeho příprava není o nic složitější než u ostatních předpisů. Ale jeho chuť nemá konkurenci.
Co všechno budete potřebovat:
- 2 hrnky hladké mouky
 - 1 hrnek polohrubé mouky
 - 1,5 hrnku cukru
 - 2 vejce
 - 3 lžíce meruňkové marmelády
 - 3 lžíce kakaa
 - 2 lžičky skořice
 - vanilkový cukr
 - prášek do perníku
 - prášek do pečiva
 - 1-1,5 hrnku mléka
 - hrnek oleje
 
 Přípravu těsta začněte tím, že smícháte všechny sypké ingredience. Pak do nich přidejte všechny tekuté ingredience včetně meruňkové nebo jiné marmelády s navinulou, až kyselou chutí.
 Propracované řidší těsto vlijte na vyšší plech vyložený pečicím papírem.
 Pocukrujte a mlsejte
Perník upečete asi za 50 minut v troubě vyhřáté na 150 °C. Předtím, než vyndáte perník z trouby, ještě vyzkoušejte pomocí špejle, zda je opravdu upečený. Hotový perník stačí jenom posypat a servírovat, ale vylepšit ho lze ještě trochou šlehačky nebo kopečkem kysané smetany.
Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky
Publikováno: 3. 12. 2022, Autor: Romana Slaninová, Profil autora: Romana Slaninová