Perník je tradiční dezert, proto na něj existuje celá řada receptů - většinou takových, které se v rodinách dědí z generace na generaci. Ale ochutnali jste už takový, který je tak nadýchaný jako andělská křídla?
![](https://img.primadoma.cz/w_2/6d/91/column/6d9181cf868d7ca80cec406035ce4461_t-frh_4949.jpg)
I když vám chceme dnes představit perník trochu neobvyklý a neobyčejně lahodný, jeho příprava není o nic složitější než u ostatních předpisů. Ale jeho chuť nemá konkurenci.
Co všechno budete potřebovat:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1,5 hrnku cukru
- 2 vejce
- 3 lžíce meruňkové marmelády
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžičky skořice
- vanilkový cukr
- prášek do perníku
- prášek do pečiva
- 1-1,5 hrnku mléka
- hrnek oleje
![Lahodnou chuť perníků vytvářejí samé dobré věci, včetně kakaa a skořice](https://img.primadoma.cz/w_2/5c/1f/column/5c1f852d9dad1a8874b659381c316692_frh_4856.jpg)
Přípravu těsta začněte tím, že smícháte všechny sypké ingredience. Pak do nich přidejte všechny tekuté ingredience včetně meruňkové nebo jiné marmelády s navinulou, až kyselou chutí.
![Mléko a ostatní tekuté přísady vlijte do rozmíchaných sypkých ingrediencí](https://img.primadoma.cz/w_2/6e/ec/column/6eec5ca6f1649f79aab2747f6f0d8057_frh_4903.jpg)
Propracované řidší těsto vlijte na vyšší plech vyložený pečicím papírem.
![Řídké perníkové těsto rozetřete v pekáči vystlaném pečicím papírem](https://img.primadoma.cz/w_2/cb/6a/column/cb6a9cd6aaf75339ceac79e0afe48705_frh_4926.jpg)
Pocukrujte a mlsejte
Perník upečete asi za 50 minut v troubě vyhřáté na 150 °C. Předtím, než vyndáte perník z trouby, ještě vyzkoušejte pomocí špejle, zda je opravdu upečený. Hotový perník stačí jenom posypat a servírovat, ale vylepšit ho lze ještě trochou šlehačky nebo kopečkem kysané smetany.
Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky
Publikováno: 3. 12. 2022, Autor: Romana Slaninová, Profil autora: Romana Slaninová