reklama

Mnoho chutí v jednom kotlíku z vás udělá krále kempingové kuchyně

Kotlíkový guláš patří k létu stejně neodmyslitelně jako třeba opékání buřtů. Ten náš připravíte rychle, třeba i v kempu v obyčejném kotlíku nad ohněm.

Ke guláši se báječně hodí voňavý čerstvý kváskový chleba (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)

Tento kotlíkový guláš je skutečná lahůdka, i když se nepřipravuje z hovězího nebo vepřového masa – to ostatně někde při kempování nebo pobytu v přírodě nemáme stejně možnost správně skladovat. Ale jako dokonalou náhradu použijte vynikající čabajskou klobásu.

Co všechno budete potřebovat:

  • cibuli
  • čabajku
  • slaninu
  • česnek
  • rajčata
  • chilli papričky
  • červenou papriku
  • mletou pálivou papriku
  • rajčatový protlak
  • víno
  • brambory
  • vodu
  • pepř a sůl
  • olej
Kotlíkovému guláši dodají správný „šmrnc“ ty správné ingredience
Kotlíkovému guláši dodají správný „šmrnc“ ty správné ingredience (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)

Vše v jednom kotlíku

Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji a přidáme na kostičku pokrájenou slaninu. Čabajku si nakrájíme na kolečka a přihodíme do kotlíku, postupně přidáváme česnek, pokrájené papriky a průběžně podléváme červeným vínem. Za občasného míchání necháme vše podusit. Poté osolíme a opepříme a dochutíme mletou paprikou.

Teď přichází ta správná chvíle, abychom do kotlíku přihodili také na kostičky pokrájené brambory. Pokud budete mít „nové“ a pěkné, nemusíte je ani loupat. Ke konci přípravy ještě přidáme rajčatový protlak, vše řádně promícháme a dolijeme vodu. Pak už nezbývá než chvíli počkat, až se dovaří brambory. A můžeme se pustit s chutí do jídla. Jako přílohu doporučujeme čerstvý kváskový chleba.

Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky

Podíejte se, jak se správně postarat o náčiní pro venkovní vaření:

Publikováno: 28. 5. 2022, Autor: Romana Slaninová, Profil autora: Romana Slaninová