reklama

Sušenky pro pejsky: Super dárek pro čtyřnohé kamarády

Upečte pro své chlupaté mazlíky báječné sušenky, které jim pohladí bříško. A pokud je krásně zabalíte do krabiček, můžete je použít jako vítané dárky i pro psíky svých přátel.

Máme doma dvě psí holky, Bezinku a Bleskovku. Jestli je na svě­tě něco opravdu zajímá, je to právě jídlo. Jedna z nich dokonce pravidelně přeskakuje plot a peláší do domova seniorů pod naším domem. Vrací se ufuněná, spokojená, tváří se sice provinile, ale břicho se jí nadouvá vánočkou s bílou kávou, která zbyla babičkám od snídaně. A já pak rychle peču zdravé a přiměřeně lehké paml­sky, protože nás čeká psí dieta.

Co budete potřebovat na 50 sušenek

  • 200 g žitné jemně mleté mou­ky
  • 100 g kukuřičné polohrubé mouky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 celé vejce
  • 50 g pokráje­ného sušeného hovězího masa
  • 1 jemně nastrouhanou mrkev

Jak budete postupovat při pečení sušenek

Rozehřejte troubu na 180 °C. Všechny suroviny smíchejte v míse a vypra­cujte pevné, ale vláčné těsto. Podsypej­te na vále žitnou moukou, rozválejte na výšku 5 mm a vykrajujte sušenky for­mičkou ve tvaru kosti. Přeneste na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě pečte asi 8 minut.

Psí pamlsky
i (Zdroj: Smart Press)
Psí pamlsky

Co budete potřebovat na balení sušenek

  • dřevěné krabičky od ovoce
  • světle modrý balakryl
  • štětec
  • stuhu

Jak budete postupovat při balení sušenek

Krabičky od ovoce omyjte, osušte a z obou stran nalakujte balakry­lem. Po zaschnutí naplňte sušenkami a převažte stuhou. Na papírovou jmenovku ještě můžete připsat jméno mazlíka, pokud jich stej­ně jako já máte doma víc.

Prima tip

Sušené hovězí maso koupíte v obchodě, kde běžně kupujete krmivo pro psy. Je tuhé a špatně se krájí. Já ho nastříhala kuchyňskými nůžkami

Kniha Láska prochází kuchyní
i (Zdroj: Smart Press)
Kniha Láska prochází kuchyní

Návod pochází z knihy Láska prochází kuchyní Denisy Bartošové, vydalo nakladatelství Smart Press.

Text byl redakčně upraven

Publikováno: 10. 12. 2017, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce