S šípkovou nebo se zelím? Pokud se šípkovou, pak jí musíme umět uvařit

Šípky dozrávají na podzim, kdy mají oranžovou až červenou barvu
Šípky dozrávají na podzim, kdy mají oranžovou až červenou barvu (zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))
Šípky využijte na omáčku, likér, šípkový protlak či marmeládu (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com)) Šípky můžeme sušit a použít je i čerstvé k přípravě různých pokrmů Šípky obsahují množství vitamínu C, hořčík, vápník, fosfor, zinek či železo Šípky v alkoholu macerujeme dva až tři týdny při pokojové teplotě Šípkovou omáčku připravujeme nejlépe z čerstvých šípků Šípkový protlak z jednoho kilogramu šípků Šípky k sušení sbíráme do prvních mrazíků a za slunečného počasí Šípky dozrávají na podzim, kdy mají oranžovou až červenou barvu Šípková marmeláda potěší všechny strávníky
 Zobrazit celou galerii
reklama