S šípkovou nebo se zelím? Pokud se šípkovou, pak jí musíme umět uvařit

Šípky k sušení sbíráme do prvních mrazíků a za slunečného počasí
Šípky k sušení sbíráme do prvních mrazíků a za slunečného počasí (zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))
Šípky využijte na omáčku, likér, šípkový protlak či marmeládu (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com)) Šípky můžeme sušit a použít je i čerstvé k přípravě různých pokrmů Šípky obsahují množství vitamínu C, hořčík, vápník, fosfor, zinek či železo Šípky v alkoholu macerujeme dva až tři týdny při pokojové teplotě Šípkovou omáčku připravujeme nejlépe z čerstvých šípků Šípkový protlak z jednoho kilogramu šípků Šípky k sušení sbíráme do prvních mrazíků a za slunečného počasí Šípky dozrávají na podzim, kdy mají oranžovou až červenou barvu Šípková marmeláda potěší všechny strávníky
 Zobrazit celou galerii
reklama