Báječný dezert : tvarohové kostky, plné zdravého tvarohu, lahodné šlehačky a žloutkového krému na piškotovém korpusu vás nadchne svou chutí. Proti očekávání překvapí i jednoduchostí. Když ho navíc ozdobíte originální ozdobou, budete mít na stole dezert jako z cukrárny.
![](https://img.primadoma.cz/w_2/99/a3/column/99a3949a08b913b7334adc6e78316113_yan_3477.jpg)
Na tvarohové kostky budete potřebovat:
Korpus:
- 4 vejce,
- 100g cukru,
- 125g polohrubé mouky,
- 25g solamylu,
- 1 vanilkový cukr,
- 1 lžička prášku do pečiva,
- 3 lžíce vody.
Krém:
- 250ml mléka,
- 200g cukru,
- 4 žloutky,
- 500g tvarohu,
- 250g šlehačky,
- 7 plátků želatiny,
- špetka soli.
A navíc:
- marmeládu,
- ovoce,
- tvrdé bonbony.
![K výrobě tvarohových kostek budete potřebovat](https://img.primadoma.cz/w_2/6d/ed/column/6ded04fcf8f4f1534b4df966ef645d0b_yan_3302.jpg)
Do mísy dejte celá vejce a vyšlehejte je s oběma cukry do pěny. Za stálého šlehání přidejte 3 lžíce vody. Mouku promíchejte s kypřicím práškem a také solamylem. Škrob udělá výsledný piškotový korpus jemnější. Znovu zapněte mixér a směs pomalu přisypejte k vyšlehaným žloutkům.
![Do vzniklé směsi zašlehejte suché ingredience a znovu prošlehejte](https://img.primadoma.cz/w_2/9f/af/column/9faf6db0aedb5f4746e53ec06067f687_yan_3356.jpg)
Vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečte na 160°C asi 20 minut.
![Směs na těsto vlijte na plech, uhlaďte a dejte péct](https://img.primadoma.cz/w_2/aa/4a/column/aa4aff70d54eeebe71423544507374d4_yan_3366.jpg)
Zatímco se korpus peče, připravte si krém. 250ml mléka dejte do hrnce s cukrem, špetkou soli a žloutky. Přiveďte k bodu varu za stálého míchání. Více ale ne, jinak by se vám žloutky srazily. Vznikne krém konzistence pudinku. Sundejte hrnec z plotny a přidejte do něj plátky želatiny. Po krátkém vychladnutí přidejte do krému tvaroh. Až bude krém chladný úplně, přidejte ještě vyšlehanou šlehačku. Vyšlehejte vše do hladkého krému. Upečený a vychladlý piškot potřete marmeládou.
![Upečený korpus nechte vychladit a potřete marmeládou](https://img.primadoma.cz/w_2/ab/88/column/ab88f350e8de767e7a50de676d0985b2_yan_3399.jpg)
A nalijte a rozprostřete na něj krém. Dejte chladit do lednice. Ideálně přes noc.
![Na vychladlý korpus, potřený marmeládou, vlijte tvarohový krém](https://img.primadoma.cz/w_2/8f/a4/column/8fa4eb1a8845f08451dc6f7e7e237624_yan_3400.jpg)
Teď si vyrobte ještě neotřelou dekoraci. Tvrdé bonbony dejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby rozehřáté na 150°C na 3 minutky.
![Tvrdé bonbony dejte na plech a vložte do vyhřáté trouby](https://img.primadoma.cz/w_2/e6/fa/column/e6fa3ac1bb8be1e0e31b016052ceb4c0_yan_3415.jpg)
Bonbony se v troubě hezky roztečou. Vyndejte je a vložte do nich párátka, dokud jsou ještě měkké. Nechte vychladnout.
![Do rozteklých hromádek vkládejte párátka, vznikne jedlý zápich](https://img.primadoma.cz/w_2/9a/7a/column/9a7acb6be19a20ff139e2e34885031c3_yan_3433.jpg)
Hotový koláč nakrájejte na kostky, ozdobte šlehačkou, ovocem a vyrobenou bonbonovou dekorací.
![Křehkou cukrovou ozdobou dozdobte kostky a můžete podávat](https://img.primadoma.cz/w_2/ce/d8/column/ced8f229c3452506a1703279d51205d5_yan_3450.jpg)
K výrobě mechového dortu žádný mech nepotřebujete:
Publikováno: 22. 10. 2021, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová