reklama

Hugo patří do sklenice. Uvidíte, že se tam vejde

Hledáte jednoduchý letní koktejl, který si připravíte sami doma? Pak zkuste koktejl Hugo Spritz. Z několika málo surovin vyrobíte drink, který budete s chutí popíjet celé léto. A ještě se naučíte, jak si doma vyrobit křišťálový čistý led, který nesmí ve sklenici chybět.

Připravte si Huga, lahodný letní koktejl z prosecca (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)

Na koktejl Hugo Spritz si připravte:

  • mixér
  • lístky máty
  • bezinkový sirup
  • cukrový sirup
  • citronová šťáva
  • perlivá voda
  • prosecco
  • na ozdobení sušená bezinka
Přichystejte si všechny suroviny
Vymačkejte citron podle chuti (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)

Do mixéru vhoďte 5 až 7 lístků máty. Záleží na vaší chuti. Přidejte bezinkový sirup. Nejlepší bude samozřejmě ten domácí. Bude ho potřeba asi 20 ml. Dále budete potřebovat cukrový sirup. Vyrobíte si ho jednoduše sami doma. Stačí rozpustit cukr s vodou v poměru 1:1. Do domácích limonád ho využijete celé léto. Do koktejlu dejte asi 10 ml. Do každého koktejlu potom pro osvěžení patří trochu citronové šťávy. Použijte šťávu z půlky citronu. Vše potom rozmixujte.

Vymačkejte citron podle chuti
Vymačkejte citron podle chuti (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)

Připravte si také led, který ve sklenici nesmí chybět. Říká se, že vlažný koktejl dělá vlažné hosty. Takže ho rozhodně nevynechávejte. Do termoboxu napusťte obyčejnou vodu. Nechte zmrazit. Polovina bude krásně čirá, čistá, druhá bude obsahovat minerály a podobně, ta je tzv. nečistá. Jednoduše je odsekáte od sebe. Kostka vám pak vydrží 4 až 5 hodin v pevném stavu. Vidličkou na led si z ledu odsekejte menší kousky vhodné do sklenice. Díky velikosti pak led vydrží ve sklenici opravdu dlouho a můžete ho pohodlně využít i na dva nebo tři drinky po sobě.

Nevynechejte led
Nevynechejte led (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)

Led ve sklenici zalijte perlivou vodou. Přidejte prosecco. Poměry těchto dvou tekutin by měly být asi 1:1.

Do sklenic patří nejdříve prosecco
Do sklenic patří nejdříve prosecco (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)

Přilijte mátu se sirupem. Je vhodné ji přidávat až nakonec, abyste pak nemuseli obsah sklenice vydatně míchat. Přišli byste tím o bublinky. Stačí pouze jednou promíchat lžičkou.

Pak opatrně nalijte mátu se sirupem
Pak opatrně nalijte mátu se sirupem (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)

Ozdobte sušenou bezinkou a snítkou čerstvé máty. Když ji před vložením promnete v rukách, uvolní se z ní silice a získáte ještě další vjem, osvěžující vůni.

Tip:

Řidiči pak nemusí být o tento koktejl ochuzeni. Můžete totiž použít prosecco nealkoholické.

Vyzkoušejte další drinky vhodné pro podzimní dny:

Publikováno: dnes, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová