reklama

Zkuste si připravit quiche se třemi druhy španělského sýra

Označení quiche (čti kiš) je pro nás někdy nevyslovitelné, ale jakmile zjistíme, co toto slovo znamená, půjde to jako po másle. Tradiční slaný koláč quiche pochází z Francie a je skvělý jako víkendové pohoštění pro návštěvu nebo se salátem jako lehká večeře. Ve spolupráci s gurmánským obchodem e-delikatesy.cz jsme si pro vás připravili španělskou obměnu tohoto oblíbeného koláče.

i (Zdroj: e-delikatesy.cz)
Tradiční slaný koláč qiuche pochází z Francie a je skvělý jako víkendové pohoštění pro návštěvu nebo se salátem jako lehká večeře (Zdroj: Agentura NEJ)

Quiche se třemi druhy španělského sýra

Ingredience:

Těsto:

  • 350 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 1 vejce od šťastných slepic
  • 3 lžíce vody

Náplň:

  • 150 g manchego semicurado
  • 150 g manchego curado
  • 100 g machego anejo
  • 400 ml smetany na šlehání
  • 4 vejce
  • sůl, pepř
  • 200 g slaniny
  • 100 g listového špenátu
  • červená cibule
  • tymián, barevná rajčata kumato a žlutá rajčata na ozdobu
Připravte si všechny suroviny, aby byly po ruce
i (Zdroj: e-delikatesy.cz)
Připravte si všechny suroviny, aby byly po ruce

Do mísy vsypejte prosátou mouku a sůl, přidejte na menší kousky nakrájené máslo. Z těchto ingrediencí vytvořte drobenkové těsto a postupně přidejte vejce a vodu a hněťte, dokud nebude směs krásně pružná. Poté nechte odležet v lednici alespoň 30 minut. Následně připravte náplň tak, že na pánvi orestujete cibuli a slaninu, osolíte a opepříte. Ve směsi lehce poduste listový špenát.

Ve větší misce smíchejte smetanu a vejce, do směsi přišlehejte nastrouhané 3 druhy manchega. Trochu nastrouhaného sýra si nechte na posypání koláče. Troubu si předehřejte na 180 °C. Těsto posypte lehce hladkou moukou a válečkem vyválejte na cca 1 cm silnou placku.

Vyválené těsto přeneste do formy a prsty přitlačte na stěnu formy. Těsto na dně propíchejte na několika místech vidličkou, vložte na něj alobal, do kterého nasypte například rýži nebo fazole. Propíchnutí těsta a zatížení rýží zabrání nafukování těsta. Takto připravené těsto pečte zhruba 15 minut, poté vyndejte alobal s rýží a dopečte ještě 5 minut. Do upečeného korpusu rozprostřete rovnoměrně náplň a posypejte zbylým sýrem. Rajčata na ozdobu upečte nakrájená na plechu zvlášť společně se snítkou tymiánu a nechte vychladnout, než jimi koláč ozdobíte. Celý quiche dejte vychladit alespoň na 2 hodiny, aby se lépe krájel.

Zkuste si připravit quiche se třemi druhy španělského sýra, které koupíte na edelikatesy.cz
i (Zdroj: e-delikatesy.cz)
Zkuste si připravit quiche se třemi druhy španělského sýra, které koupíte na edelikatesy.cz

Připravte si báječné pivní palačinky:

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Publikováno: 24. 9. 2021, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce