Máte rádi karbanátky, ale kvůli obsahu mouky a přípravě na pánvi se jim raději vyhýbáte? Pak je zkuste připravit ve zdravé a dietní formě – bez strouhanky, bez oleje a plné zdravé zeleniny a bílého masa bez tuku. Jejich chutí budete překvapeni, cestou za štíhlou linií neublíží a můžete zkoušet další a další varianty.
Suroviny na karbanátky:
- balíček mletého kuřecího nebo drůbežího masa
- 1 mozzarella
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- kus čerstvého zelí, cukety, špenátu nebo kapusty
- sůl, pepř, majoránka
Do mísy dejte maso a rozklepněte vejce. Osolte, opepřete a přidejte také majoránku podle chuti. Česnek do směsi prolisujte.
Mozzarellu nastrouhejte do mísy na hrubém struhadle. Zeleninu nasekejte na kousky.
Vše v míse důkladně promíchejte, aby se ingredience pěkně spojily. Nejdřív vařečkou, pak i rukama. Rukama tvarujte karbanátky a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Aby byly karbanátky hezky uhlazené, namočte si vždy předtím ruce do vody.
Karbanátky pak vložte do trouby předehřáté na 180 °C asi na půl hodiny. Měly by být upečené pěkně dozlatova.
Nevylévejte vodu z brambor nebo rýže. Víte proč?
Publikováno: 11. 9. 2021, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová