Máte rádi osvěžující ovocné nápoje? Skvělé je, že stačí vzít pár surovin, rozmixovat a dát vychladit. Ledové smoothie vás nejen osvěží, ale i zasytí. A když ovocnou hmotou naplníte formičky a svěříte je mrazáku, budete mít po pár hodinách ty nejlepší domácí nanuky. Vyzkoušejte recept na exotické letní osvěžení Patrície Turničové, autorky blogu #HITjezdravozit, vhodný i pro ty, kteří zápasí s histaminovou intolerancí nebo alergií na laktózu.
Ovocné smoothie
Připravte si:
- 1 ledový meloun
- 1 mango
- 100 ml vody s domácím bezovým sirupem (nebo čisté vody)
- 100 ml kokosového oleje (dietní MCT olej z bílé kokosové dužiny)
- asi hrst pekanových ořechů
Vložte pevné ingredience do nádoby stolního mixéru a rozmělněte na drobné kousky. Přilijte vodu a kokosový olej, přidejte pekanové ořechy a rozmixujte dohladka – Patrície používá retro mixér. Nalijte do vysoké sklenice a nechte vychladit. Případně ovocnou hmotou naplňte nanukové formičky – uvedené množství vystačí na 6 porcí. Formičky vložte do mrazáku na několik hodin, a pak už si jen vychutnejte ty nejlepší domácí nanuky.
Tip:
Stolní blender nemůže chybět v žádné domácnosti, kde je vintage styl jako doma a kde se v kuchyni vášnivě experimentuje. Výkon motoru 800 W a čepel z kvalitní nerezové oceli si poradí nejen s výrobou pyré, polévkových krémů nebo zdravých smoothies, ale troufne si i na oříšky. Nebo na ledové kostky, když budete chystat míchaný drink. Skleněná nádoba o objemu 1,8 l s odměrkou pro přesné dávkování čarování v kuchyni značně ulehčí. A výkonný motor s 5 rychlostmi je nejen spolehlivý a účinný, ale také tichý. Gumové nožičky zase zajistí dokonalou stabilitu, prostor pro navinutí kabelu usnadní uskladnění.
O blogerce #HITjezdravozit
Patrícia Turničová založila svůj blog #HITjezdravozit v roce 2015 krátce poté, co zjistila, že se potýká s histaminovou intolerancí- HIT. Už před tím se věnovala cukrařině a pečení, ráda vařila. Teď vymýšlí recepty i pro další lidi, kteří se potýkají s různými alergiemi. Je zastáncem zdravého, pestrého a vyváženého jídelníčku a kvalitních surovin.
Slyšeli jste někdy o použití bazalkových semínek?
Publikováno: 11. 9. 2021, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce