Ke sklence lahodného bílého vína se hodí zakousnout něco dobrého. Své zkušenosti s tím má i paní Marie Drobiličová z jihomoravského Hlohovce, která nám poodhalí svůj skvělý, i když aromaticky poněkud výrazný recept ze svého rodinného stříbra na talíři.
Co budeme potřebovat
- 400 g eidamu
- 400 g jemného točeného salámu
- 1 cibuli
- 2 vejce
- 400 g romaduru
- kmín
- mletou sladkou papriku
Jak budeme postupovat
1. krok
Eidam nastrouháme najemno na čistou pracovní plochu. Točený salám oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k nastrouhanému sýru.
2. krok
Ke směsi přisypeme najemno pokrájenou cibuli a rozklepneme obě vejce. Navrch přidáme romadúr a vše rukama rozmělníme a důkladně promícháme, až nám vznikne jednolitá hmota.
3. krok
Hmotu přemístíme do hlubšího pekáče a rukama zformujeme po celé jeho délce do tvaru šišky.
4. krok
Posypeme kmínem a mletou paprikou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C zhruba třicet minut.
Upečeného „smraďocha“, který v sobě svou linoucí se vůní nezapře romadur, servírujeme na stůl ihned po upečení přímo v pekáči. Každý strávník si nabírá vidličkou přímo z pekáčku, zakusuje chléb a splachuje dobrým vínem.
Publikováno: 29. 9. 2017, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška