reklama

Delikátní smraďoch (nejen) k bílému vínečku

Ke sklence lahodného bílého vína se hodí zakousnout něco dobrého. Své zkušenosti s tím má i paní Marie Drobiličová z jihomoravského Hlohovce, která nám poodhalí svůj skvělý, i když aromaticky poněkud výrazný recept ze svého rodinného stříbra na talíři.

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.
Smraďoch 5
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Smraďoch 5

Co budeme potřebovat

  • 400 g eidamu
  • 400 g jemného točeného salámu
  • 1 cibuli
  • 2 vejce
  • 400 g romaduru
  • kmín
  • mletou sladkou papriku
Smraďoch 6
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Smraďoch 6

Jak budeme postupovat

1. krok 

Eidam nastrouháme najemno na čistou pracovní plochu. Točený salám oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k nastrouhanému sýru.

Smraďoch 1
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Smraďoch 1

2. krok 

Ke směsi  přisypeme najemno pokrájenou cibuli a rozklepneme obě vejce. Navrch přidáme romadúr a vše rukama rozmělníme a důkladně promícháme, až nám vznikne jednolitá hmota.

Smraďoch 2
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Smraďoch 2

3. krok

Hmotu přemístíme do hlubšího pekáče a rukama zformujeme po celé jeho délce do tvaru šišky.

Smraďoch 3
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Smraďoch 3

4. krok

Posypeme kmínem a mletou paprikou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C zhruba třicet minut.

Smraďoch 4
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Smraďoch 4

Upečeného „smraďocha“, který v sobě svou linoucí se vůní nezapře romadur, servírujeme na stůl ihned po upečení přímo v pekáči. Každý strávník si nabírá vidličkou přímo z pekáčku, zakusuje chléb a splachuje dobrým vínem.

Publikováno: 26. 9. 2017, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška