Kešu kari s kozím halloumi je perfektní pro všechny, kteří se rádi stravují zdravě, rychle, bez masa a laktózy. Než se vám uvaří rýže, máte připravené jídlo, které je plné chuti a ocení jej i ti nejvybíravější strávníci.
Připravte si:
- 2 balení kozího sýru na gril (např. Bon Lait)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 žlutou cibule
- 2 stroužky česneku
- půl palce zázvoru
- 3 lžíce červené kari pasty
- 2 malé cuketky
- 120 g kešu oříšků
- 200 g rajčatové passaty
- 400 g kokosového mléka
- 1 limetku
- čerstvý koriandr, pražené kešu oříšky
Nejprve si na jedné lžíci olivového oleje osmažte na kostičky nakrájený kozí sýr na gril. Až bude zlatý a křupavý, dejte jej stranou na talířek s ubrouskem k odsátí zbytku tuku. Na pánev dejte zbylou lžíci olivového oleje, cibuli nakrájenou nadrobno, prolisovaný česnek a nastrouhaný očištěný zázvor. Vše restujte, dokud cibule nezesklovatí, neměla by mít ještě hnědou barvu. Poté přimíchejte kari pastu a přisypejte cukety nakrájené na tenká půlkolečka. Vše společně restujte zhruba 5 minut za občasného míchání.
Mezitím si připravte v mixéru omáčku. Rozmixujte společně kešu oříšky s rajčatovou passatou, následně přilijte kokosové mléko, dokud nevznikne hladká jednotná omáčka. Kešu omáčku přidejte do pánve, zasypejte kostkami sýru a společně vše 5 minut provařte na mírném ohni. Kari dochuťte šťávou z limety a podávejte s basmati rýží nebo quinoou. Na talíři vše dozdobte nasekaným koriandrem a praženými kešu oříšky.
Jak si z kozího mléka udělat jogurt
Publikováno: 24. 7. 2021, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce