Čeká vás návštěva přátel a nevíte, jak jim připravit pohoštění, které bude hotové během chvilky a ještě je zaručeně pobaví? Připravte jim panáčky ze zeleniny s česnekovou pomazánkou.
Co budete potřebovat na pomazánku
- lučinu
- česnek
- pažitku
- sůl
- pepř
- kousek másla
Co budete potřebovat na panáčky ze zeleniny
- rajčata (nejlépe různých barev)
- salátovou okurku
- černé olivy
- sýrové uzené šneky
- špičaté pálivé papričky
- špejle
Jak na panáčky ze zeleniny
1. krok
Utřete kousek másla s celou vaničkou lučiny, osolte a opepřete, prolisujte několik stroužků česneku, a nakonec vmíchejte nasekanou či nastříhanou čerstvou pažitku.
2. krok
Okurku a rajčata nakrájejte na plátky silné asi půl centimetru.
3. krok
Z plátků okurky a rajčat sestavte barevně pruhované komínky.
4. krok
Olivy nakrájejte na tenké plátky a pomazánkou je přilepte na sýrové šneky jako oči budoucích panáčků.
5. krok
Vzniklé hlavičky napíchněte na špejle.
6. krok
Špejle s hlavičkami zapíchněte do komínku ze zeleniny a hlavičku sesuňte až k zelenině.
7. krok
Špejle pokraťte na správnou délku, aby se na ně dala napíchnout ještě čepička z papričky.
8. krok
Papričkám odřízněte konec a odstraňte jadérka.
9. krok
Papričky napíchněte na hotové panáčky.
Prima tip
Jednotlivé plátky zeleniny můžete rovnou promazávat česnekovou pomazánkou nebo ji servírovat zvlášť, v malých miskách.
Publikováno: 5. 9. 2017, Autor: Simona Sedláčková, Profil autora: Simona Sedláčková