Hledáte snadný a přitom vláčný, chutný zákusek třeba k odpolední kávě? Zkuste to dnes s námi a upečte si kokosové řezy se smetanou! Příprava i pečení vám zaberou chvíli, ale olizovat se po nich budete ještě dlouho.
Acidofilní mléko
V tomto receptu je použito acidofilní mléko. Je to zkvašené mléko obohacené o prospěšné mléčné bakterie. Obecně jsou zakysané mléčné výrobky zdrojem mnoha živin, které jsou tělu prospěšné. Obsahují vápník, bílkoviny, vitaminy A, B a D a také prospěšné bakterie. A dokáží dělat divy:
- bakterie podporují trávení i upravují vyprazdňování, řeší problémy s průjmy i zácpami. Jsou tedy skvělým doplňkem při užívání antibiotik
- podporují a posilují imunitní systém
- pomáhá snižovat hladinu cholesterolu
Tak se nebojte tyto výrobky používat i při pečení.
Na buchtu si nachystejte:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 1 hrnek acidofilního mléka
- ½ hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 hrnek kokosu s cukrem
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 hrnek smetany ke šlehání
Mouku promíchejte s kypřícím práškem do pečiva. Vsypejte do ní ještě cukr a promíchejte.
Dále do směsi přidejte celá vejce. Zamíchejte a přidejte acidofilní mléko a také olej.
Plech si vyložte pečícím papírem a těsto na něj rozlijte. Povrch posypejte rovnoměrně kokosem smíchaným s cukrem.
Dejte do trouby a pečte v troubě rozehřáté na 160-180 °C zhruba půl hodiny. V průběhu pečení kontrolujte špejlí – pokud se na ní těsto nelepí, máte hotovo. Povrch bude hezky dozlatova upečený. Vyndejte z trouby a zalijte ještě horkou buchtu smetanou ke šlehání.
Máte jen velmi málo času? Upečte si rychlý jablečný koláč
Publikováno: 2. 7. 2021, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová