reklama

Rychlé kokosovo-smetanové řezy, kterými potěšíte celou rodinu

Hledáte snadný a přitom vláčný, chutný zákusek třeba k odpolední kávě? Zkuste to dnes s námi a upečte si kokosové řezy se smetanou! Příprava i pečení vám zaberou chvíli, ale olizovat se po nich budete ještě dlouho.

Prima lahodné kokosovo-smetanové řezy (Zdroj: Prima DOMA)

Acidofilní mléko

V tomto receptu je použito acidofilní mléko. Je to zkvašené mléko obohacené o prospěšné mléčné bakterie. Obecně jsou zakysané mléčné výrobky zdrojem mnoha živin, které jsou tělu prospěšné. Obsahují vápník, bílkoviny, vitaminy A, B a D a také prospěšné bakterie. A dokáží dělat divy:

  • bakterie podporují trávení i upravují vyprazdňování, řeší problémy s průjmy i zácpami. Jsou tedy skvělým doplňkem při užívání antibiotik
  • podporují a posilují imunitní systém
  • pomáhá snižovat hladinu cholesterolu

Tak se nebojte tyto výrobky používat i při pečení.

Na buchtu si nachystejte:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1 hrnek acidofilního mléka
  • ½ hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 hrnek kokosu s cukrem
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
Suroviny
Nachystejte si (Zdroj: Prima DOMA)

Mouku promíchejte s kypřícím práškem do pečiva. Vsypejte do ní ještě cukr a promíchejte.

Sypké suroviny
Smíchejte všechny suché suroviny (Zdroj: Prima DOMA)

Dále do směsi přidejte celá vejce. Zamíchejte a přidejte acidofilní mléko a také olej.

Mléko
Přimíchejte vejce i acidofilní mléko s olejem (Zdroj: Prima DOMA)

Plech si vyložte pečícím papírem a těsto na něj rozlijte. Povrch posypejte rovnoměrně kokosem smíchaným s cukrem.

Sypání
Posypte směsí kokosu a cukru (Zdroj: Prima DOMA)

Dejte do trouby a pečte v troubě rozehřáté na 160-180 °C zhruba půl hodiny. V průběhu pečení kontrolujte špejlí – pokud se na ní těsto nelepí, máte hotovo. Povrch bude hezky dozlatova upečený. Vyndejte z trouby a zalijte ještě horkou buchtu smetanou ke šlehání.

Máte jen velmi málo času? Upečte si rychlý jablečný koláč

Lití na plech
Vylijte na plech (Zdroj: Prima DOMA)

Publikováno: 2. 7. 2021, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová