Banány považují lékaři za jeden z nejblahodárnějších plodů. Obsahují totiž spoustu důležitých minerálních látek jako železo nebo draslík, které se starají mimo jiné o správnou činnost srdce. V banánu se ale ukrývá i malé množství serotoninu, což je hormon, který má antidepresivní účinky a navozuje dobrou náladu. Tak si ji pojďme udělat. I na jazyku...
Co budeme potřebovat
- 1 listové těsto
- 4 banány
- 2 sáčky skořicového cukru
- 1 sáček sekaných mandlí (nebo ořechů)
- nahrubo strouhanou čokoládu nebo čokoládové vločky
- 1 citron
- žloutek na potření
- šlehačku ve spreji na ozdobení

Jak budeme postupovat
1. krok
Na pečicím papíře rozválíme těsto na zhruba 2 mm silný plát. Posypeme ho rovnoměrně skořicovým cukrem, sekanými mandlemi (část si odložíme na posypání), čokoládou a strouhanou citronovou kůrou.

2. krok
Směs opatrně jakoby zatlačíme do těsta, aby na něm dobře držela. Těsto nakrájíme asi na 3 cm proužky.

3. krok
Banány oloupeme a každý obalíme proužky těsta jako kremroli.

4. krok
Kremrole pak potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme zbytkem sekaných mandlí.

5. krok
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Necháme vychladnout.

Před podáváním můžeme banánové kremrole ještě ozdobit šlehačkou. Už se vám taky sbíhají sliny?
Publikováno: 19. 8. 2017, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška