reklama

Jak peče Láďa Hruška hříšně dobré banánové kremrole aneb skvělá nálada v duši i na jazyku

Banány považují lékaři za jeden z nejblahodárnějších plodů. Obsahují totiž spoustu důležitých minerálních látek jako železo nebo draslík, které se starají mimo jiné o správnou činnost srdce. V banánu se ale ukrývá i malé množství serotoninu, což je hormon, který má antidepresivní účinky a navozuje dobrou náladu. Tak si ji pojďme udělat. I na jazyku...

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Co budeme potřebovat

  • 1 listové těsto
  • 4 banány
  • 2 sáčky skořicového cukru
  • 1 sáček sekaných mandlí (nebo ořechů)
  • nahrubo strouhanou čokoládu nebo čokoládové vločky
  • 1 citron
  • žloutek na potření
  • šlehačku ve spreji na ozdobení
Banánové kremrole 1
i (Zdroj: FTV Prima)
Banánové kremrole 1

Jak budeme postupovat

1. krok

Na pečicím papíře rozválíme těsto na zhruba 2 mm silný plát. Posypeme ho rovnoměrně skořicovým cukrem, sekanými mandlemi (část si odložíme na posypání), čokoládou a strouhanou citronovou kůrou.

Banánoví kremrole 2
i (Zdroj: FTV Prima)
Banánoví kremrole 2

2. krok

Směs opatrně jakoby zatlačíme do těsta, aby na něm dobře držela. Těsto nakrájíme asi na 3 cm proužky.

Banánoví kremrole 3
i (Zdroj: FTV Prima)
Banánoví kremrole 3

3. krok

Banány oloupeme a každý obalíme proužky těsta jako kremroli.

Banánoví kremrole 4
i (Zdroj: FTV Prima)
Banánoví kremrole 4

4. krok

Kremrole pak potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme zbytkem sekaných mandlí.

Banánoví kremrole 5
i (Zdroj: FTV Prima)
Banánoví kremrole 5

5. krok

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Necháme vychladnout.

Banánoví kremrole 6
i (Zdroj: FTV Prima)
Banánoví kremrole 6

Před podáváním můžeme banánové kremrole ještě ozdobit šlehačkou. Už se vám taky sbíhají sliny?

Publikováno: 19. 8. 2017, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška