Pribiňák podle Ládi Hrušky zná asi každý; bezesporu půlka republiky ho doma dělá pravidelně a druhá půlka ho mlsá na návštěvách. Je proto nejvyšší čas tento recept povýšit a dodat mu další rozměr. Ať už máte rádi vanilkovou klasiku, nebo spíše preferujete kakaovou příchuť, můžete si dopřát obě najednou – udělejte si duo variantu v jednom poháru.
Co budete potřebovat
- 1 smetanu ke šlehání
- 1 vaničku tvarohu (nejlépe polotučného)
- 2 vanilkové cukry
- 1 lžíci kakaa
- kulaté piškoty
- jahody, banán, hroznové víno
- lístky máty
Jak budete postupovat
1. krok
Smetanu ušlehejte, přidejte tvaroh a vanilkové cukry a šlehejte, dokud hmota nebude mít krásnou krémovou konzistenci.
2. krok
Hladkou smetanovo-tvarohovou hmotu rozdělte na dva stejné díly, do jedné poloviny vmíchejte kakao.
3. krok
Do skleniček či pohárů dejte vrstvu piškotů, kakaové hmoty, kousky ovoce a nakonec bílou hmotu. Nakonec pribináček ozdobte ovocem a mátou.
Fantazii se meze nekladou!!!
Publikováno: 17. 8. 2017, Autor: Láďa Hruška, Profil autora: Láďa Hruška