Vynikající doplněk ke svíčkové i k dalším masům, ale třeba i k sýrům, to je rybíz à la brusinky, který, pěkně nazdobený, můžete vzít s sebou i na letní grilování k přátelům.
Co budete potřebovat na výrobu rybízové marmelády
- 500 g červeného rybízu (jenom otrhané kuličky)
- 330 g cukru krupice
- 150 ml octa
- 250 ml vody
- 20 celých hřebíčků
- vyvařené skleničky s víčky
Jak na výrobu rybízové marmelády
1. krok
Kuličky rybízu otrhejte, přeberte a navažte 500 g.
2. krok
Svařte 150 ml vody a 150 ml octa, do horkého nálevu vsypte kuličky rybízu a ihned sceďte.
3. krok
Svařte 330 g cukru se 100 ml vody a přidejte asi 20 kusů celých hřebíčků. Kdo má rád, může přidat i trochu skořice.
4. krok
Přidejte scezený rybíz a společně 10 minut povařte mírným varem.
5. krok
Koření vyberte a hotový rybíz nalijte do vypařených, horkých skleniček a zavíčkujte.
Chcete se svým výrobkem pochlubit a darovat jej přátelům? Pak přidejte ještě ozdobnou čepičku…
Co budete potřebovat
- bavlněnou látku
- malý talířek
- fix na textil
- zubaté nůžky
- nůžky
- gumičku
- barevný provázek
- červenou a zelenou plsť
- tyčinkové lepidlo
Jak na to
1. krok
Fixem na textil si obkreslete na látku malý talířek a vzniklé kolečko vystřihněte zubatými nůžkami.
2. krok
Látkové kolečko přetáhněte přes víčko skleničky, zafixujte gumičkou a pak ještě ozdobně převažte barevným provázkem.
3. krok
Z plsti si nastříhejte lístky, větvičku a jednotlivé bobulky rybízu.
4. krok
Vystříhané prvky nalepte tyčinkovým lepidlem na látku.
Rybíz à la brusinky je dobrota, která vám asi dlouho doma nevydrží, ale pokud přece, uchovávejte ji v chladnu a temnu.
Publikováno: 15. 8. 2017, Autor: Simona Sedláčková, Profil autora: Simona Sedláčková