Pokud se vaším domem nebo bytem právě line vůně čerstvě upečeného chleba, dříve než se do něj zakousnete, musíte si k němu bezpodmínečně vyrobit ještě domácí bylinkové máslo. Spojení těchto dvou potravin je totiž takřka božskou manou! Láďa Hruška vám prozradí, jak přesně si máslo udělat, aby bylo minimálně stejně tak dobré jako v té nejlepší italské restauraci…
Co budeme potřebovat
- 250 g másla
- 2 stroužky česneku
- čerstvou bazalku
- sušená rajčata
- sůl
- pepř
Jak budeme postupovat
1. krok
Jednu kostku másla (musí mít pokojovou teplotu) vložíme do mísy, přidáme dva stroužky utřeného česneku, osolíme a trochu opepříme.
2. krok
Důkladně promícháme a dále přisypeme nadrobno nakrájenou čerstvou bazalku a sušená rajčátka. Opět promícháme, aby se jednotlivé chuti dobře promísily.
3. krok
Celou hmotu přeneseme na potravinovou fólii, pevně zabalíme do ruličky.
4. krok
Dáme do lednice, kde necháme máslo ztuhnout.
Dobrou chuť!
Publikováno: 8. 8. 2017, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška