Masové kuličky v rajčatové omáčce podle blogerky Live With Anny připravíte snadno a většinu ingrediencí najdete doma. Můžete tak uvařit vynikající oběd, který pořídíte snadno a do hodiny. A ještě budete mít většinu z této doby volno, protože bude za vás pracovat deska a trouba. Je to výborný tip nejen na rychlý oběd, ale i na vydatnější večeři po náročném dni.
Masové kuličky v rajčatové omáčce
Dochází vám inspirace co k obědu? Pak rozhodně musíte vyzkoušet lahodné masové kuličky v rajčatové omáčce podle blogerky Live With Anny.
Co budete potřebovat:
Masové koule
- 2 cibule
- 400 g hovězího mletého masa
- 400 g vepřového mletého masa
- 3 vajíčka
- sůl
- pepř
- 80 g parmazánu
- 4 lžíce olivového oleje
- 200 g strouhanky
- hrst nasekaného tymiánu
- 1l slunečnicového oleje
Rajčatová omáčka
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 kg rajčatového pyré
- 2 lžičky soli
- 2 hrsti nasekané bazalky
- 80 g parmazánu
- špagety
Nejprve si připravte rajčatovou omáčku. Ve velké pánvi si rozpalte olivový olej a orestujte na něm najemno nasekanou cibulku. Cibulku nechte zesklovatět. Jakmile bude cibulka hotová, přidejte prolisovaný česnek a krátce ho orestujte. Poté přidejte rajčatové pyré, sůl a vše nechte zhruba 10 minut vařit. Udržujte v teple, ideálně pomocí funkce KeepWarm, kterou je vybavená například indukční deska.
Na maso budete potřebovat velkou mísu. V ní smíchejte najemno nasekanou jarní cibulku, mleté vepřové a hovězí, vajíčka, sůl, pepř, parmazán, olivový olej, nasekaný tymián a strouhanku. Směs důkladně promíchejte a v případě potřeby přidejte více strouhanky, aby se vám podařilo vytvarovat úhledné a stejnoměrné masové kuličky o velikosti pingpongového míčku.
Ve velkém rendlíku rozpalte slunečnicový olej a vložte do něj na chvíli osmahnout masové kuličky. Stačí zhruba minutka až dvě, jen aby se maso zatáhlo a při pečení v omáčce v troubě se nerozpadlo.
Jakmile máte všechny masové kuličky osmažené, poskládejte je do většího hlubokého plechu. Sundejte z plotýnky připravenou rajčatovou omáčku, do níž jste až v této chvíli přidali nasekanou bazalku. Plech vložte do trouby předem vyhřáté na 200 °C a pečte 20 minut. Poté plech vyjměte a vše zasypte zbytkem nastrouhaného parmazánu. Dejte znovu péct na 10 minut.
Podávejte se špagetami, nebo s jinými oblíbenými těstovinami.
Tip: Novinka - MORA VDIT 332 FF
Vestavná indukční dvouplotýnková sklokeramická deska MORA VDIT 332 FF se skvěle hodí do malých kuchyní nebo na chatu či chalupu. Je nejen velmi účinná, ale také se snadno čistí. I když vám při vaření třeba ukápne omáčka, pokrm se nepřipálí, protože je povrch desky chladný; zahřívá se totiž pouze dno nádoby. Ke snadnému čištění přispívá i bezrámečkové provedení s fazetovými okraji. Je také zcela bezpečná. A nabízí spoustu skvělých funkcí – například extra výkon SuperBoost pro rychlé vaření, funkci KeepWarm pro udržování pokrmu při konstantní teplotě 70 °C, nebo funkcí EasyMelt pro pomalé rozpouštění čokolády či másla i rozmrazování při stálé teplotě 42 °C. Po uplynutí nastaveného času se dokonce automaticky vypne. Šikovná je i funkce Pause, když třeba telefonujete nebo jdete vyzvednout zásilku, můžete dočasně pozastavit vaření bez ztráty nastavení. Deska se připojuje na 230 V.
Publikováno: 17. 4. 2021, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce