Hrnkový recept na rychlé kakaovo-tvarohové panda řezy je z rodinného stříbra Jitky Matějíčkové. Jejich příprava není nijak složitá, jsou rychle upečené a na jazyku se rozplývají. Tuhle dobrůtku, jejíž barevná kombinace připomíná roztomilou pandu, zbožňují hlavně děti.
Co na panda řezy potřebujeme
Na tmavé kakaové těsto
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 hrnek mléka
- ¾ hrnku oleje
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 2 vejce
Na světlé tvarohové ttěsto
- 2 měkké tvarohy
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1 vanilkový pudink v prášku
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek moučkového cukru
![Panda řezy: suroviny na kakaovo-tvarohové řezy](https://img.primadoma.cz/w_2/60/59/column/6059ca43b22296f230d88b658effbc38_4296986-vlh_4_2018_panda_rezy_29.jpg)
Jak při přípravě panda řezů postupujeme
1. krok: připravíme tmavé kakaové těsto
V jedné míse smícháme všechny suroviny na tmavé těsto a ručním šlehačem ho vymícháme dohladka.
![Panda řezy: připravíme si tmavé kakaové těsto](https://img.primadoma.cz/w_2/77/6c/column/776c669f25350566ae99f54bcad197f0_4296992-vlh_4_2018_panda_rezy_4.jpg)
2. krok: připravíme světlé tvarohové ěsto
Ve druhé míse smícháme všechny suroviny na světlé tvarohové těsto a opět ho umácháme s pomocí šlehače.
![Panda řezy: připravíme si světlé tvarohové těsto](https://img.primadoma.cz/w_2/ab/07/column/ab075a581a18bd8fa46311d4d7fcd3dc_4296998-vlh_4_2018_panda_rezy_17.jpg)
3. krok: těsta střídavě nalijeme do pekáče
Do vymazaného a moukou vysypaného pekáče nalijeme větší část tmavého těsta. Přes to nalijeme světlé těsto a nakonec dolijeme tmavé těsto.
![Panda řezy: obě těsta střídavě nalijeme do pekáče](https://img.primadoma.cz/w_2/30/96/column/30969d8ebd5b015159853c7535b7a0c1_4297004-vlh_4_2018_panda_rezy_24.jpg)
4. krok: panda řezy pečeme necelou hodinu
Vložíme na necelou hodinu do trouby předehřáté na 150 až 180 °C a pečeme zhruba 55 minut.
![Panda řezy: panda řezy pečeme necelou hodinu](https://img.primadoma.cz/w_2/86/7d/column/867d1987004ae07ee7f4924570696e57_4297010-vlh_4_2018_panda_rezy_25.jpg)
Publikováno: 18. 5. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška