Hrnkový recept na rychlé kakaovo-tvarohové panda řezy je z rodinného stříbra Jitky Matějíčkové. Jejich příprava není nijak složitá, jsou rychle upečené a na jazyku se rozplývají. Tuhle dobrůtku, jejíž barevná kombinace připomíná roztomilou pandu, zbožňují hlavně děti.
Co na panda řezy potřebujeme
Na tmavé kakaové těsto
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 hrnek mléka
- ¾ hrnku oleje
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 2 vejce
Na světlé tvarohové ttěsto
- 2 měkké tvarohy
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1 vanilkový pudink v prášku
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek moučkového cukru

Jak při přípravě panda řezů postupujeme
1. krok: připravíme tmavé kakaové těsto
V jedné míse smícháme všechny suroviny na tmavé těsto a ručním šlehačem ho vymícháme dohladka.

2. krok: připravíme světlé tvarohové ěsto
Ve druhé míse smícháme všechny suroviny na světlé tvarohové těsto a opět ho umácháme s pomocí šlehače.

3. krok: těsta střídavě nalijeme do pekáče
Do vymazaného a moukou vysypaného pekáče nalijeme větší část tmavého těsta. Přes to nalijeme světlé těsto a nakonec dolijeme tmavé těsto.

4. krok: panda řezy pečeme necelou hodinu
Vložíme na necelou hodinu do trouby předehřáté na 150 až 180 °C a pečeme zhruba 55 minut.

Publikováno: 19. 5. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška