Silvestrovské oslavy roku 2021 budou probíhat zřejmě v poklidnějším duchu než obvykle. Zůstaňte doma s blízkými a zpestřete si sváteční večer skvělými koktejly ze sektu. Připravili jsme pro vás tři koktejly, kterými během oslav Nového roku překvapíte své blízké. Zahrajte si na barmany a pobavte sebe i přátele.
Půlnoční překvapení s příchutí lesních plodů
Ingredience na čtyři sklenice:
- 1 lahev sektu
- 0, 5 l vody
- 500 g cukru
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 250 g malin
- 250 g jahod
- 250 g borůvek
- 750 ml vodky
- 250 ml limonády s příchutí citronu
- kostky ledu
Příprava:
- V malé pánvi smíchejte jahody, maliny a borůvky, cukr, vodu a citronovou šťávu. Zahřejte a nechte směs vařit po dobu 5-10 minut. Poté přelijte do misky a nechte asi 30 minut vychladnout v chladničce.
- Do šejkru vložte led a přidejte 2 lžíce bobulové směsi, čtvrtinu vodky a protřepejte. Nalijte do sklenice, tento postup opakujte u každé sklenice.
- Poté do každé sklenice přidejte limnádu a dolijte růžovým sektem. Přidejte lžičku bobulové směsi k dochucení a podávejte!
Sekt podáváme vychlazené při teplotě 6-8 °C. Doba přípravy: asi 30 minut. Doba čekání: asi 2 hodiny.
Brusinkovo pomerančový Fizz
Ingredience na jeden džbán:
- 1 lahev sektu
- 1 pomeranč
- 2 šálky brusinkového džusu
- 1/4 šálku čerstvých brusinek
- kostky ledu
Příprava:
- Nakrájejte pomeranč a vložte spolu s brusinkami do džbánu.
- Zalijte brusinkovou šťávou a poté nalijte sekt.
- Přidejte kostky ledu a zamíchejte.
- Podávejte do sklenic typu flétna vždy s plátkem pomeranče a brusinkami.
Sekt podáváme vychlazené při teplotě 5-7 °C. Doba přípravy cca. 10 minut.
Koňakový oldfashioned
Ingredience na čtyři sklenice:
- 1 lahev sektu
- 20 ml koňaku
- 12 ml hořkého likéru
- 1 kostka cukru
- kostky ledu
Příprava:
- 3 ml hořkého likéru nakapejte na kostku cukru.
- Kostku s cukrem vložte do sklenice typu flétna.
- Nalijte 5 ml koňaku do sklenice a dolijte sektem.
- Vložte 2 kostky ledu a podávejte.
- Jako ozdobu můžete použít snítku sušené levandule.
- Doba přípravy: cca 10 minut
Sekt podáváme vychlazené při teplotě 5-7 °C.
Publikováno: 30. 12. 2020, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce