Upečte si dnes sváteční moučník, rybízovou bábovku ze smetany na šlehání. Je báječně jemná a vláčná a kuličky rybízu jí dodávají pikantně nakyslou chuť.
Co budete potřebovat na rybízovou bábovku
- 300 g hladké mouky
- 250 g krystalového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 3 celá vejce
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- půl hrnku kuliček červeného rybízu
- kousek másla a hrubou mouku na vysypání formy
Jak budete postupovat při pečení rybízové bábovky
1. krok: vymažte formu
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.

i (Zdroj: Simona Sedláčková)
2. krok: vejce a smetana
Celá vajíčka rozmíchejte krátce v míse se smetanou ke šlehání.

i (Zdroj: Simona Sedláčková)
3. krok: mouka, cukr a prášek do pečiva
V misce smíchejte mouku, oba cukry a prášek do pečiva a po lžících přidávejte do mísy, za stálého šlehání šlehačem, nastaveným na střední rychlost.

i (Zdroj: Simona Sedláčková)
4. krok: pečte v předehřáté troubě
Směs nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečte na 150 °C, asi 50 minut.

i (Zdroj: Simona Sedláčková)
Prima rada
- Těsto je velmi tuhé, ale nebojte se, je to tak v pořádku.
- Také se vám bude zdát, že je těsta na bábovkovou formu málo. Bábovka však krásně vyběhne a po upečení bude forma celá zaplněná.

i (Zdroj: Simona Sedláčková)
Publikováno: 5. 7. 2018, Autor: Simona Sedláčková , Profil autora: Simona Sedláčková