O znamenitých účincích cibule nemůže být nejmenších pochyb. Působí jako přírodní antibiotikum, je osvědčeným prostředkem proti kašli, posiluje imunitu a v neposlední řadě je dobrá pro naše srdce. A proto bychom se měli snažit konzumovat jí co nejvíce. A co takhle v trochu netradiční podobě? Paní Boženka Dvořáková má fantastický recept na pikantní cibulovou marmeládu, která výborně ladí k masu nebo k sýrům, a proto chutná hlavně chlapům. Pojďme si ji spolu s Láďou Hruškou uvařit a okoštovat
Co na cibulovou marmeládu potřebujeme
- 1 kg cibule
- feferonku
- 250 ml octa
- špetku soli
- 2 lžíce oleje
- 150 g cukru
Jak při přípravě cibulové marmelády postupovat
1. krok: oloupanou cibuli nakrájíme
Cibuli pečlivě oloupeme a najemno nakrájíme.
![Cibulová marmeláda: oloupanou cibule nakrájíme](https://img.primadoma.cz/w_2/84/22/column/8422a6c2d664c91b0aa5ce0277be0112_4376023-1_yan_7629.jpg)
2. krok: cibuli necháme zesklovatět
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nakrájenou cibuli a nasekanou feferonku zbavenou semínek. Necháme zesklovatět, což trvá přibližně 15 minut.
![Cibulová marmeláda: feferonku zbavíme semínek a přidáme k cibuli](https://img.primadoma.cz/w_2/b5/56/column/b556123b4b303bf3388f7daa50844f66_4376020-2_yan_7625.jpg)
3. krok: k cibuli přidáme cukr, ocet a sůl
Přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přilijeme ocet a přidáme špetku soli. Necháme zhruba 15 minut vařit.
![Cibulová marmeláda: přidáme cukr a necháme zkaramelizovat](https://img.primadoma.cz/w_2/ca/9e/column/ca9eb8a4f8eef79558e57e9012a18df5_4376017-3_yan_7707.jpg)
4. krok: uvařenou marmeládu dáme do skleniček
Uvařenou marmeládu napěchujeme do čistých zavařovacích skleniček, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru. Takto necháme vychladnout.
![Cibulová marmeláda: uvařenou marmeládu napěchujeme do skleniček](https://img.primadoma.cz/w_2/a3/26/column/a326f17aeeb46ec3001044d45d117344_4376014-4_yan_7723.jpg)
Publikováno: 27. 7. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška