O znamenitých účincích cibule nemůže být nejmenších pochyb. Působí jako přírodní antibiotikum, je osvědčeným prostředkem proti kašli, posiluje imunitu a v neposlední řadě je dobrá pro naše srdce. A proto bychom se měli snažit konzumovat jí co nejvíce. A co takhle v trochu netradiční podobě? Paní Boženka Dvořáková má fantastický recept na pikantní cibulovou marmeládu, která výborně ladí k masu nebo k sýrům, a proto chutná hlavně chlapům. Pojďme si ji spolu s Láďou Hruškou uvařit a okoštovat
Co na cibulovou marmeládu potřebujeme
- 1 kg cibule
- feferonku
- 250 ml octa
- špetku soli
- 2 lžíce oleje
- 150 g cukru
Jak při přípravě cibulové marmelády postupovat
1. krok: oloupanou cibuli nakrájíme
Cibuli pečlivě oloupeme a najemno nakrájíme.
2. krok: cibuli necháme zesklovatět
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nakrájenou cibuli a nasekanou feferonku zbavenou semínek. Necháme zesklovatět, což trvá přibližně 15 minut.
3. krok: k cibuli přidáme cukr, ocet a sůl
Přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přilijeme ocet a přidáme špetku soli. Necháme zhruba 15 minut vařit.
4. krok: uvařenou marmeládu dáme do skleniček
Uvařenou marmeládu napěchujeme do čistých zavařovacích skleniček, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru. Takto necháme vychladnout.
Publikováno: 4. 8. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška