Máte na zahradě přebytek zeleniny, hlavně salátovek a hadovek a prostě už nevíte, co s nimi? Pojďte s námi vyzkoušet originální recept na nakažlivě pikantní americké okurky. Láďa Hruška nás naučí nakládat okurky na americký způsob bez zavařování ve vodní lázni.
Co na americké okurky potřebujeme
- 4 salátové okurky
- 3 cibule
- ½ lžičky pepře
- ½ lžičky chilli
- ½ lžičky kurkumy nebo kari
- ½ lžíce nasekaného kopru
- 300 ml octa
- 200 ml krystalového cukru
- 1,5 lžíce soli
Jak při přípravě amerických okurek postupovat
1. krok: okurky a cibuli promícháme se solí
Okurky a oloupané cibule nakrájíme na kolečka. Vložíme je do mísy, prosolíme solí a promícháme. Necháme přibližně 3 hodiny stát, abychom ze zeleniny dostali vodu.
2. krok: zeleninu dáme do zavařovacích sklenic
Potom ještě ze zeleniny pořádně vyždímáme vodu a dáme je do zavařovacích sklenic. Předehřejeme si troubu na 80 °C.
3. krok: uvaříme pikantní nálev na okurky
Připravíme si nálev. Svaříme ocet s cukrem, kořením a půl lžící nasekaného kopru. Rozlijeme do sklenic a pořádně je zavřeme.
4. krok: okurky zavaříme na plechu v troubě
Sklenice vyskládáme na plech a zavařujeme v předehřáté troubě přesně 20 minut při teplotě 80 °C.
Publikováno: 8. 8. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška