Léto vrcholí, a tak si užijte poslední prázdninové dny a uspořádejte zahradní párty pod širým nebem. Pozvěte své blízké a přátele k sobě na zahradu a překvapte je svou kreativitou. Máme pro vás 3 prima tipy, jak uspořádat dokonalou zahradní párty!
1. tip na zahradní párty: degustace masa
K zahradní party patří grilování, a když už gril budete „rozehřívat“, co takhle naplánovat na něm rovnou co nejvíce pokrmů? Předkrmy, maso i bezmasá jídla, všechno lze připravit tak, aby se dodělávaly postupně. Kupte více druhů masa nebo klidně jen jeden, ale naložte jej různými způsoby, abyste měli aspoň 3 odlišné příchutě. Ugrilované maso pak nakrájejte na plátky a nechte hosty ochutnávat. Nejen, že tento způsob pomalého pojídání je zdravější a zábavnější, ale předchází i nepříjemnému přejídání. Uvidíte, že vám bude stačit menší množství masa, než jste původně mysleli.

2. tip na zahradní párty: sýr a zelenina
Jako předkrm i jako hlavní jídlo můžete ugrilovat různé druhy sýrů. Nejčastěji se využívají sýry hermelínového typu nebo třeba oštiepok. Variace grilované zeleniny a žampiónů jistě potěší všechny vegany. Pro snadnou manipulaci můžete využít třeba pánev na smažení Fiskars Hard Face, která je kromě všech druhů sporáků vhodná i na gril, nebo na flambování. Na pánvi pak nakrájenou zeleninu či žampiony jednoduše rozprostřete, ochutíte, zakápnete olivovým olejem a orestujete.

3. tip na zahradní párty: osvěžující nápoje
Domácí limonády jsou stále modernější a je o ně velký zájem. Pořiďte si kvalitní ovocný či bylinkový sirup a zřeďte ho s perlivou vodou. Do džbánku s limonádou pak ještě vhoďte pár koleček čerstvého citronu nebo pomeranče, ketré dotvoří plnou chuť a zvýrazní svěžest nápoje. Nakonec ozdobte snítkou mátky nebo meduňky. S dezertem na závěr si nemusíte lámat hlavu. V letních vedrech bohatě stačí meloun nakrájený na plátky.

Publikováno: 16. 8. 2018, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce