Odolat nadýchaným lívancům je věc takřka nemožná. Možná namítnete, že ještě horší je snad už jen to, lívance vůbec upéct. Pak zřejmě neznáte vychytaný recept Ládi Hrušky na rychlé pudinkové lívance bez jediného zrnka mouky. Tyhle jednoduché lívance, ke kterým se výborně hodí zejména sezonní ovoce, zvládnou i úplní začátečnici. A co je udělat první školní den dětem na snídani?
Co na pudinkové lívance potřebujeme
- 1 velkou lžíci měkkého tvarohu
- 2 velké lžíce bílého jogurtu
- 1 pudinkový prášek
- 1 vejce
- cukr nebo med
- olej na vymazání lívanečníku
- ovoce a šlehačku na ozdobení

Jak při přípravě pudinkových lívanců postupovat
1. krok připravíme lívancovou hmotu
Do mísy dáme tvaroh, přidáme bílý jogurt a vejce, přisypeme pudinkový prášek a cukr. Vše důkladně smícháme a prošleháme metlou.

2. krok: na rozehřátém oleji lívance osmažíme
Trochou oleje vymažeme lívanečník. Jakmile je olej dostatečně rozehřátý, vléváme do lívanečníku těsto a obvyklým způsobem osmažíme lívance z obou stran dozlatova.

3. krok: lívance ozdobíme ovocem a šlehačkou
Hotové lívance podáváme se šlehačkou a čerstvým ovocem. Můžeme je ale servírovat třeba jen s cukrem a skořicí, s medem nebo domácí marmeládou, prostě co má kdo rád.

Publikováno: 1. 9. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška