reklama

Karamelové hrušky na salátu s vlašskými ořechy a medem

Netradiční salát s hruškami není sice úplně dietní jídlo, ale pokud se nebojíte trochy kalorií navíc, určitě tento recept vyzkoušejte. Je to prostě karamelová paráda!

Co budete potřebovat na karamelové hrušky

  • 1 hrušku
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 125 ml bílého suchého vína
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky medu
  • 1 lžíci másla
  • hrst vlašských ořechů
  • sýr s modrou plísní
  • rukolu nebo mladé listy jiných salátů
Karamelové hrušky: Co budete potřebovat
Karamelové hrušky: Co budete potřebovat (Zdroj: istockphoto.com)

Jak budete postupovat při přípravě karamelové hrušky

1. krok: nakrájejte hrušku

Hrušku rozkrojte, odstraňte jádřinec a pak ji nakrájejte na silnější plátky. Řezy potřete citronovou šťávou. Do pánve se silným dnem vsypte cukr a nechte ho na mírném ohni roztavit.

Karamelové hrušky: hrušky nakrájejte
Karamelové hrušky: hrušky nakrájejte (Zdroj: istockphoto.com)

2. krok: zkaramelizujte hrušku

Nakrájenou hrušku vložte na pánev do cukru, přidejte vlašské ořechy a opékejte, dokud cukr nezkaramelizuje. Pak podlijte vínem a duste hrušku do změknutí.

3. krok: přidejte med

Nakonec vmíchejte med, máslo a ochuťte citronovou šťávou. Podávejte na listech rukoly nebo jiných mladých salátech a zasypte rozdrobeným sýrem s modrou plísní. Můžete přidat i drcené piniové oříšky. Nezapomeňte na opečenou bagetku!

Karamelové hrušky
Karamelové hrušky (Zdroj: istockphoto.com)

Publikováno: 18. 9. 2018, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce