Když si tuhle v dobrotu, krtka z plechu, doma připravíte, se po upečení a vychladnutí na plechu moc dlouho neohřeje, to nám můžete věřit! Vychytaná laskomina Ládi Hrušky zaručeně splaší vaše chuťové pohárky.
Co je na domácího krtka z plechu potřeba
Na těsto:
- 3 vejce
- 1 hrnek cukru
- ¾ hrnku mléka
- ¾ hrnku oleje
- 2 hrnky hladké mouky
- 3 lžíce kakaa
- 1 kypřící prášek do pečiva
- špetka soli
Na náplň:
- 1 a /2 sáčku pudinku s vanilkovou příchutí
- 1 hrnek (250 ml) mléka
- 1 kostka tvarohu
- 2 lžíce cukru
- 2 kelímky zakysané smetany (celkem 400 g)
- 1 tabulka nastrouhané hořké čokolády
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 1 smetana ke šlehání (250 ml)
- 5 banánů (nejméně)
Jak při přípravě domácího krtka z plechu postupovat
1. krok: připravíme těsto na korpus
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, olej a cukr vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme se špetkou soli pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao, vlijeme mléko a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
2. krok: korpus upečeme a necháme vychladnout
Vyšší plech nebo pekáček vyložíme pečícím papírem, nalijeme do něj těsto a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme zhruba 20 minut. Necháme vychladnout.
3. krok: připravíme pudinkový krém
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho za občasného míchání vychladnout. Do vychladlého pudinku vmícháme tvaroh, zakysanou smetanu, nastrouhanou čokoládu, cukr, vanilkový cukr a ušlehanou smetanu.
4. krok: korpus vydlabeme a vysteleme banány
Vychladnutý korpus vydlabeme, aby na spodu a ze stran zbyl zhruba 1 cm. Vysteleme oloupanými banány a ty zakryjeme pudinkovým krémem.
5. krok: nálpň posypeme rozdrobeným korpusem
Nálpň posypeme vydlabaným rozdrobeným korpusem. Moučník necháme přes noc uležet v lednici.
Publikováno: 6. 10. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška