Jablek se letos urodilo opravdu hodně, takže jestli už nevíte, co s nimi dělat, je tu Láďa Hruška a jeho vychytaný recept na štrúdl z pivního těsta! Je snadný, rychlý a výsledek bombastický!
Co na jablečný štrúdl z pivního těsta potřebujeme
- 500 g hladké mouky (3 hrnky)
- půl kostky másla
- půl láhve světlého piva
- 1 vejce na potření před pečením
- 1 panák rumu a trocha másla na potření po upečení
- rumové perníčky
- 2 vanilinové cukry
- 2 skořicové cukry
- jablka
- rozinky
![Jablečný štrúdl z pivního těsta: suroviny](https://img.primadoma.cz/w_2/42/3a/column/423a458ee90d045186e93546c56317eb_4499090-bp_vlh_1_2018_pivni_strudl_23.jpg)
Jak při pečení jablečného štrúdlu z pivního těsta postupujeme
1. krok: vypracujeme těsto
Z mouky, nastrouhaného másla a piva ručně vypracujme hladké, nelepivé těsto.
![Jablečný štrúdl z pivního těsta: vypracujeme hladké těsto](https://img.primadoma.cz/w_2/5d/c3/column/5dc3d8aed6ca65957a1f6273b4fcc2c7_4499075-1_vlh_1_2018_pivni_strudl_27.jpg)
2. krok: těsto rozválíme
Rozdělíme ho na dva stejné díly. Každý vyválíme na pomoučeném vále na tenký obdélník.
![Jablečný štrúdl z pivního těsta: hotové těsto rozválíme](https://img.primadoma.cz/w_2/10/98/column/1098c49baf28927f530fcae1110b5ea4_4499078-2vlh_1_2018_pivni_strudl_7.jpg)
3. krok: na plát těsta nastrouháme perník
Na vyválené těsto nastrouháme perník, potom na něj dáme vrstvu nastrouhaných jablek a nakonec posypeme vanilinovým i skořicovým cukrem a rozinkami.
![Jablečný štrúdl z pivního těsta: na vyválené těsto nastrouháme perník](https://img.primadoma.cz/w_2/79/59/column/795986571619310a5a76071f23aab6ed_4499081-3_vlh_1_2018_pivni_strudl_9.jpg)
4. krok: těsto pevně zavineme
Těsto pevně zavineme. Záviny dáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozkvedlaným vejcem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a upečeme dorůžova.
![Jablečný štrúdl z pivního těsta: pevně zavineme](https://img.primadoma.cz/w_2/b4/ff/column/b4ff30f56063935f1b0579e9bd36f331_4499084-4_vlh_1_2018_pivni_strudl_16.jpg)
5. krok: štrúdl potřeme máslem s rumem
Ihned po upečení potřeme štrúdl rozehřátým máslem s rumem.
![Jablečný štrúdl z pivního těsta: štrúdl potřeme máslem s rumem](https://img.primadoma.cz/w_2/b5/81/column/b5817912dfa8a2d0cdab64d3a8a50017_4499087-5_vlh_1_2018_pivni_strudl_20.jpg)
Publikováno: 20. 10. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška