reklama

Pivní svařák: Vychytaný recept na zahřátí

Svařák z piva je třeba v Polsku nebo i v Německu skoro stejně populární jako svařené víno. Láďa Hruška má recept od svých sousedů z Městce Králové. Pavel a Andrejka Vejrovi se pivním svařákem přes zimu zahřívají a nechtějí prý jinak. Tak to pojďme prubnout a uvidíme.

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Co je pivní svařák potřeba

  • 1 l světlého piva
  • citron
  • jablko
  • čerstvý zázvor
  • skořice celá
  • hřebíček
  • badyán
  • med

Jak při přípravě pivního svařáku postupovat

1. krok: ovoce a závor nakrájíme

Citron, jablko a kousek zázvoru nakrájíme na plátky. Neloupeme.

Pivní svařák: ovoce a závor nakrájíme
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Pivní svařák: ovoce a závor nakrájíme

2. krok: pivo nalijeme do hrnce

Světlé pivo nalijeme do hrnce a přidáme plátky ovoce se zázvorem.

Pivní svařák: pivo nalijeme do hrnce
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Pivní svařák: pivo nalijeme do hrnce

3. krok: přidáme koření a med

Potom dáme do hrnce celou skořici, pár hřebíčků a badyán. Hrnec postavíme na plotýnku, přidáme podle chuti med.  

Pivní svařák: přidáme koření a med
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Pivní svařák: přidáme koření a med

4. krok: pivo zahříváme, ale nevaříme!!! 

Pivo s ovocem a kořením pomalu a za občasného promíchání zahříváme asi 10 minut, nevaříme!!!

Pivní svařák: pivo zahříváme, ale nevaříme!!!!!
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Pivní svařák: pivo zahříváme, ale nevaříme!!!!!

5. krok: skleničku ozdobíme ovocem  

Pivní svařák podáváme horký, ozdobení kolečkem citronu s hřebíčkem a plátkem jablíčka.

Pivní svařák: skleničku ozdobíme ovocem
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Pivní svařák: skleničku ozdobíme ovocem

Publikováno: 24. 10. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška