Svařák z piva je třeba v Polsku nebo i v Německu skoro stejně populární jako svařené víno. Láďa Hruška má recept od svých sousedů z Městce Králové. Pavel a Andrejka Vejrovi se pivním svařákem přes zimu zahřívají a nechtějí prý jinak. Tak to pojďme prubnout a uvidíme.
Co je pivní svařák potřeba
- 1 l světlého piva
- citron
- jablko
- čerstvý zázvor
- skořice celá
- hřebíček
- badyán
- med
Jak při přípravě pivního svařáku postupovat
1. krok: ovoce a závor nakrájíme
Citron, jablko a kousek zázvoru nakrájíme na plátky. Neloupeme.
![Pivní svařák: ovoce a závor nakrájíme](https://img.primadoma.cz/w_2/b8/da/column/b8da98f00eb5b5954dfc07d6bcdb94aa_4507614-1_pivni_svarak_5.jpg)
2. krok: pivo nalijeme do hrnce
Světlé pivo nalijeme do hrnce a přidáme plátky ovoce se zázvorem.
![Pivní svařák: pivo nalijeme do hrnce](https://img.primadoma.cz/w_2/44/18/column/44187509a46cacf8adb2bbec14bba1ae_4507617-2_pivni_svarak.jpg)
3. krok: přidáme koření a med
Potom dáme do hrnce celou skořici, pár hřebíčků a badyán. Hrnec postavíme na plotýnku, přidáme podle chuti med.
![Pivní svařák: přidáme koření a med](https://img.primadoma.cz/w_2/ab/20/column/ab20429e755192bc16ae1dfd4805a6f5_4507623-3_pivni_svarak_8.jpg)
4. krok: pivo zahříváme, ale nevaříme!!!
Pivo s ovocem a kořením pomalu a za občasného promíchání zahříváme asi 10 minut, nevaříme!!!
![Pivní svařák: pivo zahříváme, ale nevaříme!!!!!](https://img.primadoma.cz/w_2/15/7a/column/157a0a7cc8cf3cb8cc05736098d22b24_4507626-4_pivni_svarak_9.jpg)
5. krok: skleničku ozdobíme ovocem
Pivní svařák podáváme horký, ozdobení kolečkem citronu s hřebíčkem a plátkem jablíčka.
![Pivní svařák: skleničku ozdobíme ovocem](https://img.primadoma.cz/w_2/1e/76/column/1e7624f59c176adade992b9cb9f6e162_4507629-5_pivni_svarak_12.jpg)
Publikováno: 24. 10. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška