Svařák z piva je třeba v Polsku nebo i v Německu skoro stejně populární jako svařené víno. Láďa Hruška má recept od svých sousedů z Městce Králové. Pavel a Andrejka Vejrovi se pivním svařákem přes zimu zahřívají a nechtějí prý jinak. Tak to pojďme prubnout a uvidíme.
Co je pivní svařák potřeba
- 1 l světlého piva
- citron
- jablko
- čerstvý zázvor
- skořice celá
- hřebíček
- badyán
- med
Jak při přípravě pivního svařáku postupovat
1. krok: ovoce a závor nakrájíme
Citron, jablko a kousek zázvoru nakrájíme na plátky. Neloupeme.
2. krok: pivo nalijeme do hrnce
Světlé pivo nalijeme do hrnce a přidáme plátky ovoce se zázvorem.
3. krok: přidáme koření a med
Potom dáme do hrnce celou skořici, pár hřebíčků a badyán. Hrnec postavíme na plotýnku, přidáme podle chuti med.
4. krok: pivo zahříváme, ale nevaříme!!!
Pivo s ovocem a kořením pomalu a za občasného promíchání zahříváme asi 10 minut, nevaříme!!!
5. krok: skleničku ozdobíme ovocem
Pivní svařák podáváme horký, ozdobení kolečkem citronu s hřebíčkem a plátkem jablíčka.
Publikováno: 27. 10. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška