Máslová dýně patří mezi velmi oblíbenou sezonní zeleninu, ze které můžete připravit vynikající pokrmy nebo ji použít na podzimní dekorace. Dnes si z ní připravíme pohoštění k vínu.
Co budete potřebovat na pečené kostky z máslové dýně
- máslovou dýni
- mrkev
- petržel
- olej
- sůl
- koření na pečenou zeleninu
- pepř
Na česnekový dip budete potřebovat
- tvaroh
- sůl
- sladkou papriku
- česnek
- kapii a zelenou petrželku na ozdobu
Jak budete postupovat při přípravě kostek z máslové dýně
1. krok: dýni vydlabejte
Máslovou dýni rozkrojte v místě nad rozšířením, ve kterém se skrývají semena. Dužinu se semínky lžící vydlabejte, až vznikne miska na česnekový dip.
2. krok: připravte dip
Dip z tvarohu ochuťte solí, česnekem a sladkou paprikou a naplňte do dýňové misky a ozdobte nakrájenou kapií a zelenou petrželkou.
3. krok: nakrájejte kostičky z dýně
Zbývající část dýně oloupejte a nakrájejte nejprve na hranolky a pak na kostičky.
4. krok: nakrájejte mrkev a petržel
Očistěte mrkev a kořenovou petržel a nakrájejte je na stejně velké kostky jako dýni.
5. krok: vložte do trouby
Kostky z dýně, mrkve a petržele zalijte v míse dvěma lžícemi oleje a posypte kořením na pečenou zeleninu a opepřete. Nasypte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby rozpálené na 160 °C.
6. krok: kostky prosolte
Upečené kostky prosolte a servírujte.
Publikováno: 1. 11. 2018, Autor: Simona Sedláčková , Profil autora: Simona Sedláčková