reklama

Pečené pikantní kostky z máslové dýně: Skvělá pochoutka k vínu

Máslová dýně patří mezi velmi oblíbenou sezonní zeleninu, ze které můžete připravit vynikající pokrmy nebo ji použít na podzimní dekorace. Dnes si z ní připravíme pohoštění k vínu.

Co budete potřebovat na pečené kostky z máslové dýně

  • máslovou dýni
  • mrkev
  • petržel
  • olej
  • sůl
  • koření na pečenou zeleninu
  • pepř
Zapečené kostky z máslové dýně: Skvělá pochoutka k vínu i příloha k masu
i (Zdroj: Simona Sedláčková)
Zapečené kostky z máslové dýně: Skvělá pochoutka k vínu i příloha k masu

Na česnekový dip budete potřebovat

  • tvaroh
  • sůl
  • sladkou papriku
  • česnek
  • kapii a zelenou petrželku na ozdobu

Jak budete postupovat při přípravě kostek z máslové dýně

1. krok: dýni vydlabejte

Máslovou dýni rozkrojte v místě nad rozšířením, ve kterém se skrývají semena. Dužinu se semínky lžící vydlabejte, až vznikne miska na česnekový dip.

Dýni vydlabejte
i (Zdroj: Simona Sedláčková)
Dýni vydlabejte

2. krok: připravte dip

Dip z tvarohu ochuťte solí, česnekem a sladkou paprikou a naplňte do dýňové misky a ozdobte nakrájenou kapií a zelenou petrželkou.

Připravte dip
i (Zdroj: Simona Sedláčková)
Připravte dip

3. krok: nakrájejte kostičky z dýně

Zbývající část dýně oloupejte a nakrájejte nejprve na hranolky a pak na kostičky.

Nakrájejte kostičky z dýně
i (Zdroj: Simona Sedláčková)
Nakrájejte kostičky z dýně

4. krok: nakrájejte mrkev a petržel

Očistěte mrkev a kořenovou petržel a nakrájejte je na stejně velké kostky jako dýni.

nakrájejte mrkev a petržel
i (Zdroj: Simona Sedláčková)
nakrájejte mrkev a petržel

5. krok: vložte do trouby

Kostky z dýně, mrkve a petržele zalijte v míse dvěma lžícemi oleje a posypte kořením na pečenou zeleninu a opepřete. Nasypte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby rozpálené na 160 °C.

vložte do trouby
i (Zdroj: Simona Sedláčková)
vložte do trouby

6. krok: kostky prosolte

Upečené kostky prosolte a servírujte.

Publikováno: 1. 11. 2018, Autor: Simona Sedláčková , Profil autora: Simona Sedláčková