reklama

Nepečené sůša řezy pro nečekanou návštěvu

Občas se stane, že nás nečekaně přepadne návštěva a ještě lépe s dětmi. Abychom jim nemuseli předložit stokrát omílané obložené chleby nebo čokoládové bonbóny, které jim na oblečení zanechají stopy, můžeme během několika minut připravit nepečené sůša řezy.

i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Nepečené sůša řezy pro nečekanou návštěvu (Zdroj: archiv FTV Prima)

Nepečené sůša řezy

Nepečených dortů, dezertů a jiných dobrot najdete na internetu spoustu. Jak si ale mezi nimi vybrat ten zaručeně dobrý, rychlý a jednoduchý, který bychom zvládli vyrobit pro nečekanou návštěvu?

Suroviny

  • 2x světlé sušenky
  • 2x tmavé sušenky
  • 1 l mléka
  • 5 lžic cukru
  • 3 čokoládové pudinky v prášku 
  • 2x zakysaná smetana
  • 1x šlehačka
  • 2x vanilkový cukr 
  • kakao
Suroviny
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Potřebujeme sušenky, cukr, pudink, smetanu a kakao

Postup práce

Na dno pekáčku nebo dortové formy vyskládáme sušenky.

První vrstva
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Na dno nádoby dáme souvislou vrstvu sušenek

Pudinky svaříme v mléku s cukrem do hustší kaše a necháme vychladnout.

Vychladlý pudink nalijeme na vrstvu světlých sušenek, přikryjeme tmavými sušenkami a opět dáme vrstvu pudinku. Takto postupujeme až do vrchu.

Krém
Na sušenky nalijeme krém (Zdroj: archiv FTV Prima)
Sušenky
Vrstvíme střídavě sušenky a krém (Zdroj: archiv FTV Prima)

Na závěr ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a přidáme zakysanou smetanu. Vznikne nám hutný krém, kterým potřeme vrchní vrstvu sušenek. 

Smetana
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Poslední vrstvou bude ušlehaná smetana

Dozdobíme trochou hořkého kakaa, kterým dezert posypeme.

Posyp
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Povrch dezertu posypeme třeba hořkým kakaem

Řezy pak necháme v lednici důkladně vychladit, aby se jednotlivé ingredience spojily v lahodný dezert.

Krájení
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
A na závěr řezy nakrájíme

Publikováno: 13. 6. 2020, Autor: Martina Pilzová, Profil autora: Martina Pilzová

Mohlo by vás zajímat

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.