Občas se stane, že nás nečekaně přepadne návštěva a ještě lépe s dětmi. Abychom jim nemuseli předložit stokrát omílané obložené chleby nebo čokoládové bonbóny, které jim na oblečení zanechají stopy, můžeme během několika minut připravit nepečené sůša řezy.
Nepečené sůša řezy
Nepečených dortů, dezertů a jiných dobrot najdete na internetu spoustu. Jak si ale mezi nimi vybrat ten zaručeně dobrý, rychlý a jednoduchý, který bychom zvládli vyrobit pro nečekanou návštěvu?
Suroviny
- 2x světlé sušenky
- 2x tmavé sušenky
- 1 l mléka
- 5 lžic cukru
- 3 čokoládové pudinky v prášku
- 2x zakysaná smetana
- 1x šlehačka
- 2x vanilkový cukr
- kakao
Postup práce
Na dno pekáčku nebo dortové formy vyskládáme sušenky.
Pudinky svaříme v mléku s cukrem do hustší kaše a necháme vychladnout.
Vychladlý pudink nalijeme na vrstvu světlých sušenek, přikryjeme tmavými sušenkami a opět dáme vrstvu pudinku. Takto postupujeme až do vrchu.
Na závěr ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a přidáme zakysanou smetanu. Vznikne nám hutný krém, kterým potřeme vrchní vrstvu sušenek.
Dozdobíme trochou hořkého kakaa, kterým dezert posypeme.
Řezy pak necháme v lednici důkladně vychladit, aby se jednotlivé ingredience spojily v lahodný dezert.
Publikováno: 13. 6. 2020, Autor: Martina Pilzová, Profil autora: Martina Pilzová