Občas se stane, že nás nečekaně přepadne návštěva a ještě lépe s dětmi. Abychom jim nemuseli předložit stokrát omílané obložené chleby nebo čokoládové bonbóny, které jim na oblečení zanechají stopy, můžeme během několika minut připravit nepečené sůša řezy.
![](https://img.primadoma.cz/w_2/4b/2f/column/4b2f8d5a5958d200e9e4209998e12608_pro_6970-jpg.jpg)
Nepečené sůša řezy
Nepečených dortů, dezertů a jiných dobrot najdete na internetu spoustu. Jak si ale mezi nimi vybrat ten zaručeně dobrý, rychlý a jednoduchý, který bychom zvládli vyrobit pro nečekanou návštěvu?
Suroviny
- 2x světlé sušenky
- 2x tmavé sušenky
- 1 l mléka
- 5 lžic cukru
- 3 čokoládové pudinky v prášku
- 2x zakysaná smetana
- 1x šlehačka
- 2x vanilkový cukr
- kakao
![Suroviny](https://img.primadoma.cz/w_2/0e/e0/column/0ee0a38945256e48678b081fce342cf7_pro_6905-jpg.jpg)
Postup práce
Na dno pekáčku nebo dortové formy vyskládáme sušenky.
![První vrstva](https://img.primadoma.cz/w_2/39/18/column/3918db88693284e9066f727e9e9b0955_pro_6917-jpg.jpg)
Pudinky svaříme v mléku s cukrem do hustší kaše a necháme vychladnout.
Vychladlý pudink nalijeme na vrstvu světlých sušenek, přikryjeme tmavými sušenkami a opět dáme vrstvu pudinku. Takto postupujeme až do vrchu.
![Krém](https://img.primadoma.cz/r/ad/ff/column/adff0ae9d6a64ca5e9406d223fdeb355_pro_6921-jpg.jpg)
![Sušenky](https://img.primadoma.cz/r/87/f8/column/87f8b4e13aae1a7b0f1e0dfc572a8e43_pro_6925-jpg.jpg)
Na závěr ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a přidáme zakysanou smetanu. Vznikne nám hutný krém, kterým potřeme vrchní vrstvu sušenek.
![Smetana](https://img.primadoma.cz/w_2/81/55/column/8155b526575c74964d0d8aaf2fc1a905_pro_6941-jpg.jpg)
Dozdobíme trochou hořkého kakaa, kterým dezert posypeme.
![Posyp](https://img.primadoma.cz/w_2/9c/3c/column/9c3c834a71d4c8fc907db43abbfc0594_pro_6957-jpg.jpg)
Řezy pak necháme v lednici důkladně vychladit, aby se jednotlivé ingredience spojily v lahodný dezert.
![Krájení](https://img.primadoma.cz/w_2/6b/b3/column/6bb3ee158630dbab5657891c3ef5be47_pro_6969-jpg.jpg)
Publikováno: 13. 6. 2020, Autor: Martina Pilzová, Profil autora: Martina Pilzová