reklama

Připravte si sladké dobroty na grilu

Grilování sladkého není jen o grilovaném ananasu. Grilovat můžete i jiné ovoce. Máme pro vás recept, přesněji hned tři recepty na jedinečné pochoutky. A nutno říct, že to není žádná nuda. A tak tento rok zapomeňte na ananas nebo jablka a zkuste něco zcela neohraného, dejte na gril třeba hrušky.

i (Zdroj: Depositphotos)
Připravte si sladké dobroty na grilu (Zdroj: Depositphotos)

Recept na grilování hrušek s mascarpone

Co na výrobu potřebujete:

  • 150 gramů mascarpone
  • 1 šálek nastrouhaného perníku
  • ½ lžičky strouhané citronové kůry
  • 2 velké středně zralé hrušky
  • karamelovou zmrzlinu

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte mascarpone s nastrouhaným perníkem a citronovou kůrou. Po vymíchání dejte zchladit do lednice.
  2. Umyjte a osušte hrušky. Oloupejte je, nařežte na poloviny a zbavte jádřinců.
  3. Dejte hrušky na gril a grilujte je, dokud nezkaramelizují (asi 2-4 minuty). Pak je otočte a proces opakujte.
  4. Servírujte tak, že hrušky naplníte mascarpone, které ještě posypete zbytkem perníku a nakonec k nim přidáte karamelovou zmrzlinu.
Hrušky s mascarpone
i (Zdroj: Depositphotos)
Grilování hrušek a recept na ně s použitím krému z mascarpone

Grilovaná hruška s brie

Na grilovanou hrušku s brie potřebujete:

  • 1 brie
  • 2 skoro zralé hrušky
  • 1-2 lžičky jemně nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • vlašské ořechy
Grilovací pánev
i (Zdroj: Depositphotos)
Grilované hrušky jsou ohromnou lahůdkou, nebojte se je vyzkoušet

Postup výroby:

  1. Rozpalte gril.
  2. Hrušky omyjte, oloupejte a rozpulte. Zbavte jádřinců. Z obou stran hrušku potřete olivovým olejem a vložte na gril, kde hrušku grilujte po 2 minutách z každé strany. Grilujte do té doby, dokud se zde neobjeví pruhy z grilu.
  3. Brie nakrájejte na tenké plátky.
  4. Ořechy nasekejte.
  5. Horké hrušky naservírujte v hlubokém talíři nebo misce s plátky brie, nasekanými ořechy a tymiánem.
Hrušky se sýrem brie
i (Zdroj: Depositphotos)
Grilované hrušky je možno konzumovat jak na sladko, tak i ve slané podobě. Obě chutě se k sobě krásně snoubí

Grilované hrušky a aragula salát

Co potřebujete na grilované hrušky a salát

  • 4 šálky rukoly
  • ½ šálku nakrájeného čerstvého koriandru
  • ¼ šálku ředkviček nakrájených najemno
  • ¼ šálku nastrouhané salátové okurky
  • ¼ šálku ideálně ořechového oleje
  • 2 polévkové lžíce vinného octu
  • sůl
  • 1 polévkovou lžíci olivového oleje
  • 2 velké hrušky
Hrušky
i (Zdroj: Depositphotos)
Grilování hrušek je méně obvyklé, ale o to víc chutné

Postup práce

  1. Rozpalte gril.
  2. Do velké mísy vložte rukolu, koriandr, ředkvičky, okurku, ořechový olej, ocet a sůl. Vše dobře promíchejte (ručně proházejte, aby se olej dostal všude).
  3. Hrušky omyjte, rozpulte, zbavte jádřinců a potřete olivovým olejem. Dejte na gril a grilujte je 1 až 2 minuty, dokud se neobjeví rýhy z grilu. Pak hrušky převraťte a grilujte z druhé strany stejně dlouhou dobu.
  4. Na talíř naservírujte grilované hrušky a do jejich středu pak dejte salát.
Aragula salát
i (Zdroj: Depositphotos)
Grilované hrušky je možno připravit nejen jako dezert, ale i jako předkrm. Dokazuje to tento pokrm. Aragula salát s grilovanými hruškami

Přejeme vám dobrou chuť.

Publikováno: 25. 5. 2020, Autor: Adriana Dosedělová, Profil autora: Adriana Dosedělová