Pohoštění na Silvestra patří k oslavě posledního dne roku. K nejklasičtějším chuťovkám přitom patří jednohubky. Obvykle jde o nějakou podobu namazaného rohlíku. Co kdybyste byli letos trochu kreativní a s chuťovkami si letos trochu pohráli? Máme pro vás tři originální recepty na chutné jednohubky, které vyrobíte během několika minut.
Kulaté kanapky s lososem
Potřebujete:
- 100 g balení uzeného lososa
- 1 toustový chléb
- 1 balení pomazánkového másla
- polovinu balení tvarohu
- 2 vejce vařená natvrdo
- pár snítek pažitky
- sůl, česnek
Postup výroby:
- Dejte vařit vejce.
- Vezměte kulaté vykrajovátko a vykrojte s ním z toustového chleba kolečka.
- Uvařená vejce oloupejte.
- Do sekáčku potravin vložte uvařená vejce, pomazánkové máslo, přidejte polovinu tvarohu, sůl a česnek.
- Na toust naneste pomazánku a na ni položte plátek uzeného lososa.
- Na ozdobu nastříhejte snítky pažitky.
Roládky z tortilly
Budete potřebovat:
- 1 tvaroh
- 1 tavený sýr
- polovinu žluté papriky
- salátovou okurku
- pažitku
- maďarský paprikáš
- sůl, pepř, česnek
- tortillu
Postup výroby:
- Do mixéru vložte tvaroh, tavený sýr, sůl, pepř, česnek a nasekanou pažitku.
- Vše vyšlehejte do hladkého krému.
- Pomazánku namažte po celé ploše tortilly.
- Umyjte papriku i okurku. Okurku oloupejte a papriku očistěte. Nakrájejte ji na úzké proužky.
- Na tortillu rozprostřete salám i zeleninu.
- Tortillu srolujte do úhledného válečku.
- Zabalte tortillu do potravinové folie a dejte do lednice alespoň na 30 minut.
- Pak tortilu nakrájejte na tenké roládky.
Bagetky s tuňákovou pěnou
Potřebujete:
- 1 celozrnnou bagetu
- 1 tavený sýr
- 1 tvaroh
- 2 vejce
- kyselou okurku
- konzervovanou papriku kapii
- 1 lžíci hořčice
- sůl, česnek, sušenou cibuli nebo polovinu cibule
- 1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě
i (Zdroj: Depositphotos.com)
Jak obloženou bagetku vyrobíte?
- Dejte vařit dvě vejce.
- Uvařené vejce oloupejte a vložte do mixéru.
- K vejcím přidejte tvaroh, tavený sýr a okapaného tuňáka.
- Dále přidejte i sůl, česnek, cibuli a hořčici. Vše vyšlehejte do pěny.
- Bagetu nařežte šikmým řezem na plátky.
- Na tenké plátky nakrájejte i okurku.
- Bagetu namažte pěnou a na každý dílek položte plátek okurky a sterilované kapie.
Publikováno: 27. 12. 2019, Autor: Adriana Dosedělová, Profil autora: Adriana Dosedělová