Olda Navrátil nás naučí recept na svůj chilli dip
Zavařovat se dá ledacos. Od ovoce, přes různé zeleninové čalamády, až třeba po masové výrobky. Máte rádi pálivé? Pak si můžete zavařit dostatečnou zásobu pálivého chilli dipu. A recept na jeho výrobu nás naučí Olda Navrátil.
Suroviny na výrobu
- 150 g kajenských paprik
- 150 g chillli papriček Birds Eye (Ptačí oko)
- 600 g třtinového cukru
- 600 ml rýžového octu
- 12 stroužků česneku
- šťáva z 1 limetky
Postup výroby chilli dipu
Papričky omyjeme, odstraníme stopku a jadérka a nahrubo nasekáme. Při manipulaci s papričkami musíme dávat pozor, abychom si nesáhli do oka, mohlo by dojít k vážnému poškození zraku. Česnek také nasekáme, z limetky vymačkáme šťávu.


Vše nasypeme do mísy a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Do hrnce dáme cukr a zalijeme octem. Přivedeme k varu a cukr necháme důkladně rozpustit. Rozmixovanou směs přendáme do cukerného nálevu a alespoň 10 minut povaříme.

Po 10 minutách vlijeme limetkovou šťávu a zamícháme. Nyní můžeme naplnit připravené sklenice. Ty jsme si předem pečlivě umyli a vysterilizovali (sterilujeme cca 20 minut při 80 °C). Otřeme hrdlo sklenice a důkladně zavíčkujeme. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
