Sezóna hub je v plném proudu, houbaři se chlubí svými úlovky. Ve chvíli, kde se vracíte z lesa obtěžkáni košíky hub, začnete přemýšlet, co z nich vlastně vyrobíte. Zkuste uvařit Krakonošův hubník podle receptu Ládi Hrušky.
Na Krakonošův hubník budete potřebovat:
- 2 hrsti čerstvých nebo sušených hub
- 4 rohlíky nebo housky
- krupici
- hrnek mléka
- 4 stroužky česneku
- 1 cibuli
- sůl, pepř, kmín
- 4 vejce
- 2 lžíce sádla
- petrželku či jarní cibulku na ozdobení
Jak postupovat?
Rohlíky a cibuli si nakrájíte na kostičky, vložíte do misky a zalijete mlékem. Necháte důkladně nasáknout.
Sušené houby namočíte do vody, čerstvé pokrájíte na kostičky. Přidáte do mísy. Rozklepnete 4 vejce, přidáte koření, rozetřený česnek a vše smícháte do těsta. Pro zhoustnutí přisypete krupici dle potřeby.
Pekáček vymažete sádlem, vložíte těsto a dáte péct na 180 °C na cca 30 minut do zlatova. Hubník můžete posypat nasekanou petrželkou nebo třeba jarní cibulkou. Podáváte teplý nebo i za studena.
Publikováno: 4. 10. 2019, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce