reklama

Rostou, milí čtenáři! A to i v oblastech, kde si dříve dávaly na čas. Skalní i sváteční houbaři se nyní vracejí s košíky plnými hřibovitých hub korunovanými mohutnými talíři masitých bedel nejen z dosud doporučovaných oblastí českých příhraničních hor, ale i z Plzeňska, Mladoboleslavska a Jindřichohradecka. Dočkalo se i okolí Prahy, nejúspěšnější jsou prý nyní houbaři mezí Říčany a Benešovem. V košících také častěji než dříve zazáří červenooranžová barva a muchomůrky červené to opravdu nejsou. Vylučovací metodou tedy zbývá jedna z nejoblíbenějších hřibovitých hub, křemenáč osikový (Leccinum albostipitatum, dříve uváděn jako Boletus aurantiacus).

Diskuze k článku

Publikováno: 27. 9. 2017, Autor: Jaroslav Vanča