Netradiční bramboračka s grilovanou klobásou připravovaná v kotlíku nad ohněm změní tuto národní polévkovou klasiku v lahůdku doslova sta chutí. Přidávají se do ní totiž trochu nezvyklé ingredience. Ale stojí opravdu zato…
Netradiční bramboračka plná vůní
Tato netradiční bramboračka je sice nejlepší uvařená v kotlíku nad krásně praskajícím ohněm, ale dobrá bude připravená i doma v kuchyni na sporáku.
Její delikátní chuť tkví především v množství nezvyklých přísad.
Co budete na netradiční bramboračku potřebovat:
- půl kostky másla
- 5 stroužků česnek
- 2 cibule
- 1 kg brambor
- 2 hrsti hub (mohou být i sušené)
- celer, mrkev, petržel
- řapíkatý celer
- nastrouhaný tvrdý chléb
- 2 klobásy
- vývar
- pepř, sůl, bylinky
- medvědí česnek
Jako základ polévky použijte domácí pomalu tažený vývar, nejlépe z morkových kostí a ze zeleniny. Přípravu začněte klobásou, kterou nejdříve ogrilujte, protože tak dá netradiční bramboračce onu správnou pikantní chuť. Teprve potom ji pokrájejte na menší kousky, stejně jako česnek a kořenovou zeleninu, kterou jste uvařili ve vývaru. A na kostičky pokrájejte pochopitelně i oloupané syrové brambory.
Vydatný oběd pro celou rodinu
V rozpáleném kotlíku osmahněte na másle nadrobno pokrájenou cibulku, k níž po chvíli přihoďte nakrájený česnek, který nechte rychle osmahnout a „zatáhnout“. Do kotlíku nalijte vývar, do něhož přidejte brambory, houby a řapíkatý celer. Krátce před tím, než budou brambory a houby uvařené doměkka, přisypte poslední ingredience – vařenou zeleninu a voňavou grilovanou klobásku.
Nakonec netradiční bramboračku zahustěte nastrouhaným tvrdým chlebem a nasypejte do ní jemně nasekaný medvědí česnek. A protože se jedná o poctivou polévku, ve které „stojí lžíce“, s dobrým čerstvým kváskovým chlebem z ní máte rychlý a vynikající oběd pro celou rodinu.
Zdroj: pořad Vychytávky Ládi Hrušky
Publikováno: dnes, Autor: Romana Slaninová, Profil autora: Romana Slaninová