reklama

Bramborová klasika je skvělá i z kotlíku

Netradiční bramboračka s grilovanou klobásou připravovaná v kotlíku nad ohněm změní tuto národní polévkovou klasiku v lahůdku doslova sta chutí. Přidávají se do ní totiž trochu nezvyklé ingredience. Ale stojí opravdu zato…

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Netradiční bramboračka plná vůní

Tato netradiční bramboračka je sice nejlepší uvařená v kotlíku nad krásně praskajícím ohněm, ale dobrá bude připravená i doma v kuchyni na sporáku.

Její delikátní chuť tkví především v množství nezvyklých přísad.

Co budete na netradiční bramboračku potřebovat:

  • půl kostky másla
  • 5 stroužků česnek
  • 2 cibule
  • 1 kg brambor
  • 2 hrsti hub (mohou být i sušené)
  • celer, mrkev, petržel
  • řapíkatý celer
  • nastrouhaný tvrdý chléb
  • 2 klobásy
  • vývar
  • pepř, sůl, bylinky
  • medvědí česnek

Jako základ polévky použijte domácí pomalu tažený vývar, nejlépe z morkových kostí a ze zeleniny. Přípravu začněte klobásou, kterou nejdříve ogrilujte, protože tak dá netradiční bramboračce onu správnou pikantní chuť. Teprve potom ji pokrájejte na menší kousky, stejně jako česnek a kořenovou zeleninu, kterou jste uvařili ve vývaru. A na kostičky pokrájejte pochopitelně i oloupané syrové brambory.

Vydatný oběd pro celou rodinu

V rozpáleném kotlíku osmahněte na másle nadrobno pokrájenou cibulku, k níž po chvíli přihoďte nakrájený česnek, který nechte rychle osmahnout a „zatáhnout“. Do kotlíku nalijte vývar, do něhož přidejte brambory, houby a řapíkatý celer. Krátce před tím, než budou brambory a houby uvařené doměkka, přisypte poslední ingredience – vařenou zeleninu a voňavou grilovanou klobásku.

Nakonec netradiční bramboračku zahustěte nastrouhaným tvrdým chlebem a nasypejte do ní jemně nasekaný medvědí česnek. A protože se jedná o poctivou polévku, ve které „stojí lžíce“, s dobrým čerstvým kváskovým chlebem z ní máte rychlý a vynikající oběd pro celou rodinu.

Zdroj: pořad Vychytávky Ládi Hrušky

Publikováno: dnes, Autor: Romana Slaninová, Profil autora: Romana Slaninová