Pozvěte domů jaro a vykouzlete šťavnatou krůtí roládu s křupavou krustou a se svěží nádivkou ze zelených bylinek – ideální sváteční pokrm pro velikonoční setkání s rodinou.
Krůtí roláda se svěží bylinkovou nádivkou
Na 8 porcí budete potřebovat:
- 1,5 kg krůtího prsa vcelku
- 3 lžíce dijonské hořčice
- máslo
- cibule a česnek
- 400 g směsi listové zeleniny a bylin (např. baby špenát, medvědí česnek, mladá kopřiva)
- 200 g slaniny
- 50 g tvrdého bílého pečiva
- hrst bylinek (medvědí česnek, petržel)
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
A jak na to?
Nejprve si připravte maso na krůtí roládu. Krůtí prsa rozkrojte na plát o výšce asi 3–4 centimetry a zlehka naklepejte. Maso z obou stran osolte a opepřete a vnitřní stranu potřete hořčici. Pro nádivku nechte na másle zpěnit nasekanou cibuli s česnekem, potom přidejte zelenou směs a pozvolna duste, až se tekutina odpaří. Dochuťte solí a nechte zchladnout. Zelenou nádivku rovnoměrně rozložte na maso, zarolujte a stáhněte potravinářským provázkem, aby roláda držela tvar.
Pečte pomocí horkého vzduchu při 190 °C, a pokud máte možnost, přidejte funkci pro střední úroveň páry – maso bude opravdu měkoučké a zůstane plné lahodné šťávy. Roládu vložte na plech, podlijte trochou vody a povrch rolády poklaďte plátky slaniny. Pečte 50 minut až hodinu, povrch rolády by měl být zlatavý.
Mezitím si připravte křupavou drobenku navrch. Do mixéru přidejte na kousky natrhané pečivo, bylinky, olivový olej, špetku soli a pepře a rozmixujte najemno. Drobenku prsty přimáčkněte navrch rolády a dopékejte dozlatova dalších 10 minut.
Kaya a její inspirace
Kaya sama sebe považuje za nadšence pro vše, co se točí kolem dobrého jídla. Vaří hodně a ráda – pro svého muže a dvě malé ratolesti, všechny své blízké a známé. Blog S vášní pro jídlo založila proto, aby se její vášeň dostala dál.
Zdroj informací: Whirpool
Publikováno: 28. 3. 2024, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce