Výborné kuře z trouby s těstovinami je pokrm, který nás překvapí nejen svou lahodnou chutí, ale i jednoduchou přípravou. Drůbeží maso je dietní a představuje skvělou volbu k nedělnímu obědu. Pokud se chceme předvést před zbytkem rodiny, pojďme se nyní seznámit s receptem, který nás postaví na pomyslný piedestal.
Výborné kuře z trouby s těstovinami
V životě každé hospodyňky nastane občas chvíle, kdy jednoduše neví, co uvařit. Každodenní rutina nás vyčerpává a právě v tuto chvíli je správný čas na nový recept. Výborné kuře z trouby s těstovinami je ideální volbou. V jednoduchosti je krása a jídlo, které nevyžaduje přílišnou péči, je k nezaplacení. Doma vypěstovaná a následně namletá paprika báječně podtrhne jemnou výraznou chuť nedělního oběda.
Nejprve si musíme uvařit kuře. Připravíme si hrnec s vodou, postavíme jej na plotýnku a přivedeme vodu k varu. Do vody samozřejmě vložíme omyté kuřecí čtvrtky, osolíme je a vaříme do měkka.
Zatímco se nám vaří kuřátko, nakrájíme si najemno cibuli a vložíme ji na pánev. Pokrájenou cibuli restujeme. Ve chvíli, kdy cibule zesklovatí, přidáme namletou červenou papriku. Směs musíme restovat na mírném ohni a za stálého míchání, aby se paprika nepřipálila. Připálená paprika zhořkne a svou hořkostí ovlivní kompletně celý pokrm.
Uvařené kuře vyndáme opatrně z hrnce. Vodu z kuřete ponecháme v hrnci a vložíme do ní těstoviny. Nasekané potrubí tedy vaříme ve stejné vodě, ve které jsme předtím vařili kuřátko. Těstoviny tak již při svém vaření nasáknou chutí a vůní vařeného kuřete.
Uvařené těstoviny scedíme a vložíme je do pekáče. Na uvařené těstoviny nasypeme směs restované cibule s paprikou a dobře promícháme. Úplně na vrch položíme uvařené kuře a pekáček s pochoutkou vložíme na pár minut do trouby na 180 °C.
Po pár minutách je výborné kuře z trouby s těstovinami upečené a můžeme se ihned pustit do ochutnávání. Směs českého kuřete, maďarské papriky a italských těstovin je geniální kombinací, která uchvátí každého z nás.
Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky
Publikováno: 8. 9. 2023, Autor: Beata Boháčová, Profil autora: Beata Boháčová