reklama

Skvostné jídlo z jednoho pekáče: malé plněné kuřecí rolády pečené s batáty

Kuřecí rolády jsou jídlem, které nikdy strávníky nezklame. Už samotný pohled na úhledná kolečka s lákavou kompozicí barevných středů láká k ochutnání. Pak přijde první sousto a s ním lahodná, bohatá harmonie chutí.

i (Zdroj: MORA MORAVIA, s.r.o.)
Malé plněné kuřecí rolády zapečené s batáty (Zdroj: MORA MORAVIA, s.r.o.)

Do kuřecí rolády se pustí většinou až ti ostřílenější kuchaři. Ale dá se připravit i tak, že ji zvládne i začátečník. Na roládky můžete použít už vykostěné prsní řízky nebo se srdnatě pustit do vykostění celého kuřete a dost ušetřit. Do kuchařského nebe malé kuřecí rolády vynese, když je po úvodním opečení svěříte i s výpekem troubě v jednom pekáčku s batáty. Tak jdeme na to!

Na čtyři porce kuřecích rolád budete potřebovat:

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • hrst sušených rajčat
  • 150 g balkánského sýra
  • čerstvý tymián
  • 4 batáty
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíci hladké mouky
  • sůl, pepř
  • olej

A jak na to?

Kuřecí maso naklepejte, osolte a opepřete. Na každý kousek dejte hromádku rozdrobeného sýra a na kousky nakrájená rajčata. Přidejte snítku tymiánu a maso opatrně zabalte. Stáhněte ho pomocí párátek, aby se náplň při pečení neuvolnila. Maso poprašte moukou. V hluboké pánvi rozehřejte olej a malé kuřecí rolády na něm opečte ze všech stran. Pak je vyskládejte pekáčku i s výpekem z pánve.

Kvalitní varná deska patří k základnímu vybavení kuchyně
i (Zdroj: MORA MORAVIA, s.r.o.)
Kvalitní varná deska patří k základnímu vybavení kuchyně

Batáty oloupejte, nakrájejte a v míse je smíchejte s trochou oleje a prolisovaným stroužkem česneku. Osolte, opepřete a přidejte lístky tymiánu. Batáty pak přidejte k masu. Podlijte troškou vody a pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 ℃. Pečte 35 minut. Tyto malé kuřecí rolády se hodí jako rychlá večeře i jako nedělní oběd.

Tip:

Pokud byste při svém kulinaření ocenili varnou desku s pomocnou rukou, sáhněte například po varné desce MORA s automatickými funkcemi. Pomůže vám bezpečně péct i grilovat tak, abyste maso nespálili a bylo akorát. Pomůže i s řadou dalších úkolů – třeba rozpouštěním másla, pomalým tažením pokrmu při přesné nízké teplotě nebo udržováním hotového jídla v teple

Zdroj informací: MORA MORAVIA, s.r.o.

Publikováno: 10. 9. 2023, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce