Kuřecí rolády jsou jídlem, které nikdy strávníky nezklame. Už samotný pohled na úhledná kolečka s lákavou kompozicí barevných středů láká k ochutnání. Pak přijde první sousto a s ním lahodná, bohatá harmonie chutí.
Do kuřecí rolády se pustí většinou až ti ostřílenější kuchaři. Ale dá se připravit i tak, že ji zvládne i začátečník. Na roládky můžete použít už vykostěné prsní řízky nebo se srdnatě pustit do vykostění celého kuřete a dost ušetřit. Do kuchařského nebe malé kuřecí rolády vynese, když je po úvodním opečení svěříte i s výpekem troubě v jednom pekáčku s batáty. Tak jdeme na to!
Na čtyři porce kuřecích rolád budete potřebovat:
- 4 kuřecí prsní řízky
- hrst sušených rajčat
- 150 g balkánského sýra
- čerstvý tymián
- 4 batáty
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíci hladké mouky
- sůl, pepř
- olej
A jak na to?
Kuřecí maso naklepejte, osolte a opepřete. Na každý kousek dejte hromádku rozdrobeného sýra a na kousky nakrájená rajčata. Přidejte snítku tymiánu a maso opatrně zabalte. Stáhněte ho pomocí párátek, aby se náplň při pečení neuvolnila. Maso poprašte moukou. V hluboké pánvi rozehřejte olej a malé kuřecí rolády na něm opečte ze všech stran. Pak je vyskládejte pekáčku i s výpekem z pánve.
Batáty oloupejte, nakrájejte a v míse je smíchejte s trochou oleje a prolisovaným stroužkem česneku. Osolte, opepřete a přidejte lístky tymiánu. Batáty pak přidejte k masu. Podlijte troškou vody a pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 ℃. Pečte 35 minut. Tyto malé kuřecí rolády se hodí jako rychlá večeře i jako nedělní oběd.
Tip:
Pokud byste při svém kulinaření ocenili varnou desku s pomocnou rukou, sáhněte například po varné desce MORA s automatickými funkcemi. Pomůže vám bezpečně péct i grilovat tak, abyste maso nespálili a bylo akorát. Pomůže i s řadou dalších úkolů – třeba rozpouštěním másla, pomalým tažením pokrmu při přesné nízké teplotě nebo udržováním hotového jídla v teple
Zdroj informací: MORA MORAVIA, s.r.o.
Publikováno: 10. 9. 2023, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce