Pokud si rádi dopřejete pořádný kus masa, dnešní recept je pro vás ten pravý. Vyzkoušejte steak s lahodnou chutí rozmarýnu.
Co budete potřebovat:
- 2 ks T-bone steak (hovězí maso s hřbetní kostí)
- 100 g másla
- 2 stroužky česneku
- 3 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
Nejdříve si v kastrůlku rozehřejte máslo a chvilku jej povařte na mírném ohni společně s rozmarýnem a rozmačkaným česnekem. Maso pokojové teploty osušte papírovou utěrkou a potřete z obou stran olivovým olejem. Poté jej přendejte na pořádně rozpálený gril nebo pánev a opékejte z každé strany 3-5 minut dle požadavku propečení. Hotové maso osolte, opepřete a přesuňte na dalších 10 minut do teplé trouby, aby se krásně zatáhlo. Nakonec jej přelijte rozmarýnovým máslem s česnekem a podávejte. Skvěle se hodí k domácím hranolkům či zeleninovým salátům
TIP: Pokud nevíte, kam vyrazit pro křehoučký T-bone steak, vypravte se za farmářem ve vašem okolí. Uvidíte, že nebudete litovat!
text: projekt Agrární komory České republiky Z naší země, foto: Shutterstock.com
Publikováno: 30. 8. 2022, Autor: autor: Redakce