Vyzkoušejte recept na okurkovo-melounové gazpacho. Polévka se podává chlazená a do horkých letních dní bude příjemným osvěžením. Nezapomeňte nám pak do komentářů napsat, jak vám chutnalo.
SUROVINY:
- 1 ks salátové okurky
- 150 g čerstvých špenátových listů
- 30 g čerstvého koriandru
- ½ žlutého melounu
- 1 ks limetky
- 1 ks chilli papričky
- olivový olej
- redukce z balzamikového octa
- sůl
- pepř
POSTUP:
- Okurku a meloun oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
- Do blenderu dejte okurku, meloun, špenát a koriandr. Přidejte sůl, čerstvě namletý pepř a chilli papričku. Vše rozmixujte do hladké krémové konzistence.
- Hotovou polévku ještě propasírujte přes cedník. Nakonec dochuťte čerstvě vymačkanou limetkovou šťávou a případně ještě dosolte.
- Gazpacho pokapejte dobrým olivovým olejem a redukcí z balzamikového octa. Tuto polévku si nejlépe vychutnáte, když je pořádně vychlazená, proto můžete do talíře přihodit i kostku ledu, která bude polévku stále průběžně ochlazovat.
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: 1
Počet porcí: 4
Veganské jídlo
foto a recept zdroj: Pavel Berky
Publikováno: 2. 8. 2022, Autor: autor: Pavel Berky