Máte chuť na něco lehkého, co vás ale zasytí a zároveň potěší vaše chuťové pohárky? Vyzkoušejte polévku, kterou Francouzi milují.
INGREDIENCE:
1 kg cibule
máslo
300 g moravského uzeného
strouhaný eidam nebo cihla
tavený smetanový sýr
konzerva žampionů
2 ks toustového chleba nebo 4 krajíčky veky
sůl
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Na másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme a přidáme na kostičky nakrájené uzené maso.
2. Zalijeme asi 1,5 litrem vody a necháme povařit.
3. Do polévky přidáme nakrájené žampiony a zahustíme taveným sýrem.
4. V toustovači opečeme veku (nebo toustový chléb), kterou položíme na dno talíře, zalijeme hotovou polévkou a posypeme strouhaným sýrem.
Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 15 min
Text: redakce, foto: shutterstock.com
Publikováno: 25. 7. 2022, Autor: autor: Redakce